Zağlanmış yaptığı yazılı açıklamasında;

Kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin esas ve vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, ""Biliyoruz ki kayıt dışı ekonomi, borçlanmak ve dışa bağımlılıktır. Haksız rekabet ve haksız kazançtır. Borçlanmak ve dışa bağımlılıktır. Yüksek faiz ve enflasyondur. İşsizlik ve yoksulluktar. Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitsizliğidir. Adaletsiz gelir dağılımıdır. Hukuksuzluktur" dedi.

Muhasebe durumu iyi olmayan ülkelerde çok fazla gelir kaybının olduğunu belirten Zağlanmış:, "Bugün ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterini tutan, finansal tablolarını hazırlayan, bunların yanı sıra muhasebe ile ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, tahkim ve bilirkişilik benzeri işleri yapan Muhasebecilerimiz, ağır iş yükü, buna karşın başka iş kollarında örneği az bulunur büyük sorumluluk gerektiren bir zeminde kutsal bir görevi ifa etmektediler." dedi.

NTSO Başkan Adayı Yakup Zağlanmış bütün muhasebecilerin 23. 'Muhasebe Günü'nü kutlayarak, Memleketimiz Nevşehir e ve Türkiye’ye  hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.