Yakup Zağlanmış’ın  demeci

Herkes bugüne kadar ne kadar demokrat, özgür hür iradesiyle oyunu kullandıysa bugünden sonrada oyunu özgür hür iradesiyle kullanacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Herkesin şahsi fikirleri vardır. Üyelerimizin fikir ve düşüncelerine son derece saygılı olunmalıdır. Hiç kimsenin kişilerin fikirlerine ipotek koyma hakkı yoktur. Kişilerin kendi fikirlerini söylemesini partilere, genel merkezlere ve siyaset yapanlara mal etmek son derece sakıncalı bir oyundur. Bu oyuna kimse gelmez. Bunun böyle bilinmesi kamuoyunun yararınadır. Yoksa siyasetçileri, siyasi parti temsilcilerini ve parti genel merkezlerini zan altında bırakmaya sebebiyet veren açıklamalar yakışıksız olmuştur.

Bu tip davranışlarla iktidar partisinin zarar göreceğini iddia edenler büyük bir gaflet içerisindedir. Hiç kimsenin etkin olmak için aklının önüne hırsı geçmemelidir. Dolayısıyla daha adil hür iradesiyle seçmenlere müdahale edilmeden demokratik ortamda insanların kafasını karıştırmadan seçim yapabilme ortamını Arif beyin hazırlaması gerekirken bu süreci maksadının dışına çıkartmaya çalışmaktadır. Esnafımız adilane bir şekilde seçime gireceğini beklerken belirli meslek komitelerinde ummadığı bir listeyle karşı karşıya kalmıştır. Meslek gruplarına müdahale edildiği görülmektedir.

Arif bey siyasi önerilerini kendine saklasın siyasileri olayın içerisine çekmeye çalışmasın. Bu oyuna kimse alet olmayacaktır. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine siyasetle değil projelerimizle geliyoruz. Biz üyelerimize güveniyoruz. Bu seçimi Allah’ın izniyle alacağız. Kazanan Nevşehir’imiz olacaktır.