NTSO Başkan Adayı Zağlanmış; Uzmanlardan oluşan kalabalık bir ekip ile çalışacağını belirten Zağlanmış, bu ekiple Yatırımların arttırılmasını sağlayarak pazarı büyütmekten, esnafların cirosunun arttırmaya kadar birçok konuda somut çalışmalar yapacaklarından bahsetti. Bitirmeye değil, ilimizde yeni bir başlangıç için geliyoruz mesajları verdi.

İşte Zağlanmış'ın Açıklamaları:
Arif Bey, Maliye Bakanın neden esnaf gezisini iptal ettiğini açıklamaya çalışmış, yanında olsaydı, Sayın Bakanımızın karşısına çıkabilseydi gerçeği bilirdi. Ayrıca esnafın sıkıntısı ile şimdi mi ilgilenmeye başladı Arif Bey. Nüfus ancak 100 bin olursa devlet desteklerinden faydalanılır diyor, Nüfusun önemini seçime iki gün kala mı anlamış acaba? Arif Bey’in Başkan olduğu dönemde sanırım sürekli Ankara’da olduğu için fark etmemiş olsa gerek, İlimiz nüfusu tarihinde ilk kez onun döneminde  %10 küçülmüş ve bir daha artmamıştır. Şimdi Üniversite vaat edip, sanayide ne yapacağını bilmeden sanayi yatırımları ile nüfusu arttırmayı planlıyor. Yine dayanaksız ezbere seçim vaatlerine devam ediyor. Lütfen bu şehre daha saygılı daha ciddi projeler ile gelin sayın başkan diye seslenmek istiyorum kendisine.

Bir de Tv programında ifadeleri yine garipti, bir itiraf mıydı ya da bilinçaltının dışa vurumu muydu bilemedik. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili çalışmalarımızdan, ciddiye almamızdan, projelerimizden, üyelerin hür iradeleri ile bizi tercih ediyor olmasından korkmuş olmalı ki germek diye nitelendirip şöyle bir ifade sarf etmiştir; “bu kadar büyütmeye gerek yok, Tüccar tacir kendini yönetecek adam seçecek. Bu bir genel seçim değil, şu değil, bu değil, sadece 3000 kişiyi ilgilendiren bir seçim” demiştir.

Birincisi Tüccarın tacirin kendini yönetecek kimseye ihtiyacı yoktur. İş adamlarımızın onlarla birlikte çalışacak, liderlik yapacak, ticaretlerinin önünü açacak bir ekibe, projelere, profesyonellere ihtiyacı vardır. Ayrıca yıllarca oturduğu koltuğun önemini fark etmemiş sayın başkan, sadece 3000 kişiyi ilgilendiren bir seçim diye nitelendirerek, gözünde küçülttüğü odayı da, böylece itiraf etmektedir. 3000 üye yanında çalıştırdıkları kişiler, hizmet verdikleri kitle ile birlikte ilimizin kalbidir. Nevşehir’in kendisidir. Genel seçimle ne farkı vardır Allah aşkına, burası neden siyaset üstü bir kurumdur, çünkü bu milletin ekmeği, aşıdır. Bu açıklamalar gerçekten üzücüdür.

Ayrıca Kendisine katalog yaptırmak yerine bazı basın organlarından faydalanmaktadır. Bazı gazetelerin tüm sayfası kendisinin haberleri ile doludur. Gazete, Arif Bey için basılmış durumdadır. O gazetede de dahi Kongre Oteli vaadiyle ilgili soru üzerine; “Bu yatırım olsa kimse bu işi bana mal etmezdi, olmayınca devamlı bu konuya takılıyorlar” diyor. Olmadı, başaramadım demenin farklı bir ifadesi mi bu? Şimdi TOBB ETÜ’NÜN fakültesinin açılmasından bahsetmiş, bu vaat de olmayınca, yine “olsa  bana mal etmezlerdi”mi diyecektir? Bir de yine bildiğini okuyarak kendi kibir ve egosunu yansıtan bir vaat bulmuş. Seçim vaatleri hazırlıyorsun, peki Sordun mu üyelerine, komitelerine ne sıkıntınız var, ne öneriniz var diye, onları dinledin mi? Üniversiteye mi ihtiyaçları var sordun mu? Sanayi de ne yapacaksın içini dolduracak mısın?

Zağlanmış, Anket Sonuçlarını Yarın Açıklıyor… 

Biz Projelerimizi hazırladık, tek adam devri kapanmıştır, değerli üyelerimiz bunun farkındadır ve çağrımıza icabet etmişlerdir. Biz seçim projemizi açıkladık, biz projeden, planlamadan, master plandan, Ticaret ve Sanayi üzerine bölge planından bahsediyoruz. Tüm üyelerimizle çalıştaylar yapmaktan, anketler uygulamaktan, onları dinlemekten yani somut-gerçek çalışmalardan bahsediyoruz. Bu çalışmaların büyük yatırımların alt yapısı olduğunu, büyük yatırımların lafla değil, elle tutulur, hazırlanmış iş planları ile stratejik planlarla olacağını söylüyoruz. Bu çalışmalar da Ticaret ve Sanayi odamızda kuracağımız ve 7/24 üyelerimize de hizmet verecek olan proje koordinasyon Merkezi ile olur. Bu merkezdeki Sektör uzmanları, Proje uzmanları, finans uzmanları ile olur. Yaklaşık 15 kişilik profesyonel bir ekiple çalışacağız. Birlik ve beraberlik halinde, ekip halinde takım çalışması yapacağız.

Temel stratejimizi Sektörlerde eş zamanlı büyüme olarak belirledik. Sektörlerde eş zamanlı büyüme demek, tarıma dayalı sanayiden, turizme, hayvancılıktan, sanayiye kadar aynı anda büyümektir. Bu sektörlerde büyümenin olması, yatırımların artması, nüfusun artması, kişi başı gelirin artması ve şehirde de tüketimin artması anlamına gelmektedir.  Esnafımızın kazanması anlamına gelir. Bir esnafımız kendisi ile aynı iştigal konusuna sahip bir işletme açıldı mı rahatsız oluyor, neden? Çünkü pazarı ikiye bölmek demektir bu, cirosunun düşmesi demektir. Hâlbuki yapacağımız çalışmalarla, yatırımların artması ile biz pazarı büyütmeye talibiz, yeni işletmelerin açılması ve aynı zamanda tüm esnafın cirolarını arttırmaya kararlıyız. Anketimizde bizi tercih eden üyelerimiz, bizi, projelerimizi anladığı için, yenilik için bizi tercih etmekteler. Teveccühleri için çok teşekkür ediyor, Allah’ın izniyle göreve gelmemiz halinde soluksuz onlar için çalışacağımıza söz veriyoruz...Kamuoyuna saygılarımızla 

 NSTO Başkan Adayı
  Yakup Zağlanmış