Etliye Sütlüye Dokunmayan Yazılar

“Bir köşede oturanlar” cenahından “bir köşede yazanlar” grubuna dâhil olmanın ruhuma üflediği yumuşak efiltiyi selamlayarak “bismillah” demek istiyorum.
Okunmaya değer her yazı önce yazanın sonra okuyucusunun kalbindeki bir gizemi parlatır. “Her kitap denize atılmış bir şişedir.” derken Cemil Meriç, içimizdeki keşfedilme insiyakını selamlıyordu. Ben de buradan, doğduğum şehrin meraklı okurları arasında dolaşan potansiyel kâşiflerime bir selam yolluyorum.
Efendim ben deniz Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan, Nevşehir İmam Hatip Lisesinden mezun olmuş, kendini bütün ayırıcı vasıflarıyla Nevşehir’e ait hisseden bir kardeşinizim. Bu itibarla şehrime dair hayallerimi, gördüklerimi, bildiklerimi, umutlarımı; bu köşede denize atılmış bir şişe kabilinden sizlerle paylaşacağım.
            Yazının başlığını koyarken iki şey murad ettim: Öncelikle siz değerli okuyucuların dikkatini çekebilmeyi ve asıl olarak da -şayet becerebilirsem – kendimi henüz işin başındayken sınırlamayı.
Etliye sütlüye dokunmayanları herkesin sevdiğine inanılır ancak söz konusu köşe yazarlığı olunca durumun biraz farklı olduğunu söylemek gerekir. Güncel meseleleri bir köşe yazarının bakış açısı üzerinden yorumlamaya çalışan okuyucu bilakis okuduğu yazarın “etliye sütlüye dokunmasından” keyif alır. Etrafında gördüğü, beğendiği, takdir ettiği; bazen kızdığı eleştirdiği meselelerin yazar tarafından ele alınması okuyucuyu mutlu eder.
Et ve süt ürünlerinin sebze ve yeşillikle mukayese edildiğinde son derece doyurucu olduğunu ancak bunları fazla tüketmemiz durumunda bazı sağlık problemleri yaşayabileceğimizi de bu bağlamda söylemek lazım.
Başlık ilgi çekme vazifesini tamamladı ise bundan sonra bu köşede yazılacak olanların “etliye sütlüye dokunmama” konusunda ne derece muvaffak olacağına da okuyucu karar versin.
Eskilerin “mefhumu muhalifinden çıkarmak” dediği bir çeşit ironi ile sizleri selamlıyorum. Hayatın içindeki mizah, hayatın içindeki tezat... Her şeyin zıddıyla kaim olduğu bir dünyada başlıktaki ironinin gönülden gönle bir yol olmasını diliyorum.
Artık buralardayım. Nasipse haftada birkaç gün www.fibhaber.com da misafiriniz olmak niyetindeyim. Hoşbulduk.....