Doğa Tohumculuk

Firma Kodu #950
Sektör NEVŞEHİR GIDA
Adres Fatih Mah. Susam Sok. No:16 Gülşehir/NEVŞEHİR
URL https://www.dogaseed.com/
Şehir/Eyalet Balakən
Eklenme Tarihi 06.02.2023

Merkezi Nevşehir olan Doğa Tohumculuk 1995 yılında kurulmuştur. Türkiye Patates sektörünün öncü firması konumundaki Firmamız ; 30 bin dekar alanda 150 bin tonluk üretim kapasitesi ile Endüstriyel Patates, Patates tohumluk üretimi ve Patates depolaması gibi farklı konularda Global Markaların 1 numaralı hammadde ve tohum üreticisidir.

Gülşehir yolu üzerinde farklı 6 yeraltı deposunda 120 bin ton depolama kapasitesine sahiptir.

Firmamız ayrıca 2011 yılında Gülşehir' de 65 dekar açık 7,5 dekar kapalı alanda Doğa Frozen Food Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikası ile sanayiye geçiş yapmıştır. Yıllık 22.000 Ton dondurulmuş patates ürünleri POMKING markası ile üretimine devam etmektedir.

"Tohumdan - Çatala" olgusu içinde Patates sektöründe Ülkemizde dikey entegrasyona ulaşmış tek şirketi olan Doğa Tohumculuk son yıllardaki Doku Kültürü laboratuvar ve modern sera yatırımları ile yüksek kademede yerli tohum üretim sürecini başlatmış ve net Patates Tohumu alıcısı konumundaki Türkiye yi tohum ihraç eden konuma ulaştırmayı başarmıştır.

Firmamız ayrıca Hollanda’dan Miedema Firması (Dikim Makineleri), Agrovent Firması (Depo projelendirilmesi, havalandırma ve soğutma Makineleri), Belçika’dan AVR Firması (Hasat makineleri) dışında Almanya’ dan Norika ve İskoçya’ dan Gentech firması Patates çeşitlerinin Türkiye Distribütörlüğü konularında faaliyetlerine devam etmektedir

Bunlar da ilginizi çekebilir