Evet! Hayat artık çok değişti. Geleceğe doğru gidildikçe, hayatın bazılarımız tadına varmaya bazılarımız ise ilerledikçe negatifleşmeye başlıyor. Zaman su gibi akıp gidiyor.
Şimdi pencerelerin arka tarafından bakan insanlar, kalabalık bir atmosfer, kendi kendine konuşan insanlar...
Eskiden FBI'lar kulaklarına bir cihaz takarlardı ve o cihaz sayesinde haberleşirlerdi. İnsanlar şimdilerde de kulaklık takıyorlar ve insanlarımızı belirli bir yaştan sonra çok eskilerde kalmış beyinler, FBI zannedebiliyor.
Otis Johnson 44 yaşında bir hapishane mahkumuydu. Onun için bile hayat çok zordu. Çünkü hapishaneye girdiğinde yaşı çok küçüktü ve yıllar sonra hapishaneden çıktığında hayat ona çok farklı göründü.
Bir ailen yok, seni seven insan yok ve bekleyende tabi ki...
İşte tam da bu zamanda yalnız kalmak biraz da olsa rahat verici bir hale getirir. Her insanın yalnız kalmaya hakkı vardır. Örneğin; İş adamları 1dk bile olsa vakit bulamıyorlar. Çünkü her dakika veya saat başı susmak bilmeyen cep telefonları, toplantılar...
Eskiden sade renkte bulunan yiyecek ve içecekler mevcuttu. Bu zamanda hepsi rengarenk bir kutuda veya şişede bulunuyor. Otis Johnson'da bu yiyecekleri ve içecekleri daha çok denemeye başlamış. Çünkü onun zamanında beslenme de böyle değildi. Merak duygusu olduğundan dolayı geleceğin beslenmelerini komik buluyordu.
Yiyecek birçok şey olduğu gibi içecek bir çok besinde var. Bundan dolayı herhangi birini seçmekte zorlanıyorsun. Hepsini almak istiyorsun, aynı küçük çocukların düşündükleri gibi ama onu da yapma imkanımız olmadığından hayal gücümüzü sınırlıyoruz.
Cezaevlerinde de zor anlar yaşanıyor. Bazılarında klima olmuyor ve hava sıcak olduğu zamanlarda uyuyamıyorsun. Elinden gelen bir şeyde değil. Çünkü kapalı bir alandasın ve çaresiz durumdasın. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.!
Otis Johnson'da geceleri tek ve yalnız olduğu için havanın o oksijeninden yararlanmak amacıyla dışarı çıkıyordu. Toplumun ona borçlandığını değil de daha ileriye gitmesi gerektiğini düşünüyordu. Hep aynı yerde takılıp kalırsan, bence bir yerlere varamazsın ve hayatın her zaman aynı, düzensiz bir şekilde geçer.   
"Hayatının tadını çıkar, daha ileriye gitmeyi dene!"
Hayat bir gün yüce Allah'ın izniyle herkese güzel olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Şöyle bir şey vardır ki! İyilik yapan iyilik bulur. Bazılarımız diyorlar ki ben iyilik yapıyorum ama karşılığını almıyorum. Zaten iyiliği karşılık için yapacaksan hiç yapma.
Sen unutma!!
Her yaptığın iyiliğin karşılığı Allah tarafından deftere yazılıyor. Bir gün öldüğün zaman bu iyiliklerinin karşılığını alacaksın, bunu unutma ve unutturma.! Kötülükten uzak durun. Kendinizi kötülerle değil, iyi insanlarla sınayın.