İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, 3 Yıldır Nevşehir gündeminde bulunan Devlet Hastanesine ek bina yapımı konusunda açıklamalarda bulundu.
2015 Yatırım programına alınmasına rağmen ek bina inşaatının seçim nedeniyle yatırımların durdurulması sebebiyle başlatılamadığına değinen İl Sağlık Müdürü Ünlübay, 2016 yatırım programına da alınan ek binanın yaz aylarında temelinin atılabileceğini dile getirdi.
Sağlık Bakanlığının söz konusu ek bina inşaatı konusunda gerekli onayı verdiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Ünlübay, “Sağlık bakanlığımız hastanemizin doluluk oranları konusunda çalışmalarda bulundu. Hala hastanemiz % 90 doluluk oranlarında. Bu tespitlerin yapılmasının ardından ek bina inşaatını 2015 yatırım programına aldırdık. Ancak bu yıl içerisinde iki seçimin olması ve yatırımların durdurulması ile birlikte hastanemizin temelini atamadık. Müellif firma gelip incelemelerde bulundu. Ek binamızı mevcut hastane binamızın hemen yanına, hatta bir tünel ile geçiş olabilecek şekilde yaptırmak istediğimizi kendilerine ilettik. Proje hazırlandı ve onaylandı. Allah izin verirse önümüzdeki yılın yaz aylarında temeli atarız diye düşünüyorum” diye konuştu.