Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasında bulunan 105 yıllık tarihi “Papaz Konağı” ilk kez bir nikah törenine şahit oldu.

Kaymaklı Kasabasında bulunan ve 1912 yılında Ortodokslar tarafından yapılan tarihi Papaz Konağı’nda Kaymaklı Belediyesi tarafından yapılan restorasyon sonrasında ilk kez bir nikah kıyıldı. Tarihi 105 yıllık konakta ilk defa nikah kıydıran çiftin mutluluğu gözlerinden okunurken, genç çift, "Burada yaşanan köklü aşklar gibi bizim de aşkımız olsun diye burada nikah kıydırmak istedik" dedi.

Damat Mustafa Kantürk, “Bu konağın köklü bir tarihi olduğu için bizimde köklü bir geçmişimiz evliliğimiz olsun istediğimiz için bu konakta nikah kıydırdık" diye konuştu. Gelin Büşra Çopur da yaptığı açıklamada, “Öncelikle burada nikah kıydırdığım için çok mutluyum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada yaşanan aşklar gibi köklü bir aşkımız olması için burada nikah kıydırdık” dedi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ise yaptığı açıklamada 1912 yılında yapılan bu tarihi konakta ilk kez bir genç çiftimiz dünya evine girdi dedi. Elma, “1912 yıllarında yapılan bu konağımızda ilk defa böyle bir genç çiftimiz dünya evine girdi. İnşallah mutlu olurlar. Bu konağın sevdaya dair geçmiş bir anısı da vardır. Daha sonra burada yan tarafta bulunan kilisede ki papazın bu konakta kalmasından dolayı ‘Papaz Konağı’ ismi verilmiş. Belediyemiz olarak daha sonra bu tarihi konağı restore ettirdik ve önümüzde ki günlerde hizmete açacağız. Buranın en büyük özlelliği ‘Papaz Evi’ olmasıdır. Tabi burada gençlerin bir aşk hikayesinin de olması en büyük özelliklerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.