Asfalt kaplama çalışması nedeniyle Göreme - Uçhisar arası yol 13 Haziran Pazartesi günü trafiğe kapatılmıştı. Göreme Belediyesinden daha önce yapılan açıklamada ; 13 Haziran Pazartesi günü sabah saat 07:00 den - 17 Haziran Cuma günü sabahına kadar Göreme-Uçhisar arası yol asfalt son kat çalışması yapılacağından dolayı trafiğe kapatılacaktır uyarısı yapılmış ve aynı açıklamada çalışmaların bugün itibariyle sona ereceği vurgulanmıştı.

Emaille, Mesajla yada Telefonla FİB Haber Merkezimizi arayan onlarca Turizmci, Göreme- Uçhisar Yolunun Neden hala trafiğe açılmadığını dile getirerek tepkilini ifade ediyorlar. Tepkili Vatandaşlarımız, Biz mağlum gelişmelerle zaten kan ağlayan Turizmcilerin kalan tek umudu olan hafta sonları Cumartesi ve pazarımız onuda bu plansız tamamlanmayan yol çalışmasıyla keder oldu. Hani bu sabah açılacaktı. Yetkilileri acilen göreve davet ediyoruz diyerek isyan ettiler. 

İşte o tepkilerden bazıları;
Pazartesi başlayan çalışma, sözde bugün sabah teslim edilecek tamamlanacak denildi. Daha yarısı bitmedi. Göreme Anatolian Balons ile CCR arası yol ancak yapıldı. Çalışmalar şuan Durdu. 3 gündür hiç bir ilerleme yok. Yol yapım çalışmalarında yer alan işçilerle görüştük biz 2 gündür yatıyoruz. Malzeme gelmedi onu bekliyoruz diyorlar. Yetti artık böyle bir sorumsuzluk olurmu diyerek veryansın ederken, diğer başka bir Turizmci esnaflarımızda ; Mrb.Göreme Uchisar Yolunu Acmamıslar Ve Yarısı Bile Bitmemiş Dün Hic Calışmamışlar Bu İşi Hızlandırırsanız Sizin Sayenizde Olur Teşekkürler...
- Göreme Uchisar Yolu Nezaman Açılacak Bilginiz Varmı Sizin Yapmış Olduğunuz Haberden Farklı Tarihte Açılacak Gibi...

Şimdi hala kapalı olan Göreme-Uçhisar Yolu için vatandaşlar biran önce yolun tamamlanarak trafiğe açılmasını bekliyor.

İşte daha önce Göreme Belediyesinden konuya ilişkin yapılan o açıklama;

13 Haziran Pazartesi günü sabah saat 07:00 den 17 Haziran Cuma günü sabahına kadar Göreme-Uçhisar arası yol asfalt son kat çalışması yapılacağından dolayı trafiğe kapatılacaktır. Vatandaşlarımızın bu sürede mağdur olmamaları için alternatif yolları kullanmaları önemle rica olunur ve duyurulur.