AK Parti Grup topantısına katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında, "Genel Başkanım ve Başbakanımız Binali Yıldırım bugün yaptığı grup toplantısındaki açıklamasında "15 bin sözleşmeli öğretmen, 10 bin polis" alınacağını müjdeledi "dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup toplantısında yapmış olduğu açıklamasında "15 Bin Sözleşmeli Öğretmen, 10 Bin Polis Alınacak" müjdesi verdi.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişminin ardından açığa alınan 22 bin öğretmenin yerine 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. Öte yandan AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 10 bin yeni polisin de işe alınacağını açıkladı.


Yıldırım ;"15 bin sözleşmeli öğretmen, 10 bin polis alınacaktır. Vatansever vatandaşlarımızı göreve davet ediyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı15 bin sözleşmeli öğretmen,
İç İşleri Bakanlığı ise 10 bin yeni polis alımı yapacak.

 
ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ

     Başbakanımız Yıldırım, demokrasi, hukuk, istiklal ve  özgürlük için devlet, hükümet, muhalefet olarak hep orada olduklarını belirtti. Yıldırım, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı, Genelkurmay Başkanı ile hep beraber orada olduklarını, sanatçı, bilim insanı, kanaat önderleri, sporcu, işçi, işveren, memur, emekli, amirlerin de orada olduğunu anlattı.

     Yıldırım,  “Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Yan yana, omuz omuza demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Elhamdülillah şimdi daha güçlü, daha kudretliyiz.” dedi.

     27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerini, içleri kan ağlayarak hatırladıklarını vurgulayan Yıldırım, 15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattıklarını belirtti.
IMG_1563[1]
     7 AĞUSTOS’TA YENİ BİR DESTAN DAHA YAZDINIZ
     Türkiye’nin, 15 Temmuz’da darbeyi yendiğine işaret eden Yıldırım, Türkiye’nin her köşesinden insanların, vatanı, milleti, demokrasi için Hakka yürüdüğünü söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:

     “Çanakkale şehitleri gibi, İstiklal şehitleri gibi, 15 Temmuz şehitlerimiz de aynı hedef için Hakka yürüdüler, şehit oldular. İzmirli, Bursalı, Trabzonlu, Konyalı şehitlerimiz ile Diyarbakırlı, Vanlı, Bingöllü şehitlerimiz, beraberce şehadet makamına yükseldi. Onlar bu toprakları bir kez daha vatan yaptılar, bizi birleştirdiler, milleti bir araya getirdiler. 7 Ağustos’ta insanımız, demokrasi zaferinin mührünü Yenikapı’ya vurdu. 15 Temmuz gecesi, demokrasi destanı yazanlar, 7 Ağustos’ta yeni bir destan daha yazdınız. Yenikapı’da ve Türkiye’nin her köşesinde on milyon vatan evladı meydanlardaydı. Her fikirden, her kökenden, her meşrepten milyonlar bir aradaydı. Türk’tü, Kürt’tü, Arap’tı, Zaza’ydı, Çerkez’di, Boşnak’tı, Gürcü’ydü, Alevi’ydi, Sünni’ydi ama hep birlikte büyük bir Türkiye’ydik.”
IMG_1564[1]