Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar programi Nevşehir Kapadokya Kültür merkezi girişinde Mehter marşı ile başladı.

FETÖ"nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren kahramanlardan Barış Dedebağı, Metin Doğan, Vildan Güvercin , o geceye ilişkin anılarını Nevşehir'de, "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programında anlattı.

Proğrama Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Valimizin Değerli Eşi Songül Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, Spor Bakanlığından değerli Hemşehrimiz Rasim Arı, 15 Temmuz kahramanları Binbaşı Barış Dedebağ, Metin Doğan, Vildan Güvercin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri , STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Ayrıca proğrama Şair Dursun Ali Erzincanlı da yer aldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kapadokya Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın konuşmacıları, o geceye dair anılarını izleyicilerle paylaştı.


15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde halkın sokaklara çıkarak darbecilere karşı göğsünü siper eden vatan kahramanlarından olan matematik öğretmeni Metin Doğan, Nevşehirlilere o geceyi anlattı. Demokrasi Gazisi Metin Doğan uğrunda öleceğimiz bir vatanımız var ve bu konuda hiç tereddüt etmeden vatan için canımızı veririz diyen Gazi Doğan, “15 Temmuz gecesi yaşanılan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanın çağrısıyla sokağa çıktım,  benim amacım askerlerimizle karşı karşıya savaşmak değil, tankın üzerine çıkmak değil, uğrunda öleceğimiz bir vatanımız var, bende o tankın altına yatarak bunu gösterdim, aklımda vatanımdan başka bir şey yoktu. Ama Allah’a şükür darbe girişimi tüm halkımızın dik duruşu ile püskürtüldü” dedi.​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine anne ve babasıyla sokağa çıktığını anlatan Milli Kareteci Vildan Güvercin ise anne ve babasının darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralanmasında dahi ölümü hiç düşünmediğini, bir yandan anne ve babasını hastaneye yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da diğer yaralılara yardım ettiğini söyledi.
Güvercin, ölümü hiçbir zaman düşünmediğini, 'ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz 'diye hareket ettiğini belirterek, " Ben milli sporcuyum. Biz birincilik kürsüsüne çıkıp şanlı İstiklal Marşımızı okutmak için çabalıyoruz. Bizim uğruna savaştığımız bayrak olmadığı sürece, yaşamamızın hiçbir önemi yok.” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" programımızda kahraman gazilerimizle bir aradaydık. 15 Temmuz' da millet, devletinin yanında oldu. Darbe girişimcileri hain FETÖ ve çetesi; aziz milletimizin imanını, inancını, vatan ve millet sevgisini hesap edemedi! "15 Temmuz'da altın vuruşlarını denediler. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın liderliği ile hain girişimin üstesinden geldik." dedi.

Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar programı Nevşehir Kapadokya Kültür merkezi girişinde Mehter marşı ile başladı. FETÖ"nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren kahramanlardan Barış DEDEBAĞI, Metin DOĞAN, Vildan GÜVERCİN, kalkışma gecesi yaşadıkları anılarını Nevşehir'de, "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programın da anlattı.
Programa; Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, eşi ve çocukları, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER, Garnizon Komutan Vekili, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf KAYA, Gençlik ve Spor Bakanlığından Spor Hizmetleri daire başkanı  Rasim ARI, 15 Temmuz kahramanları Binbaşı Barış DEDEBAĞI, Metin DOĞAN, Vildan GÜVERCİN, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kapadokya Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Vali AKTAŞ, konuşmasında; "15 Temmuz gecesi, başta Nevşehir olmak üzere sokaklara, parti binalarına, valiliklere çıktınız. Uzun zamandır Türkiye’nin' ayağından çekip malasef etrafımızdaki komşu ülkelerin durumuna düşürmek isteyen güçler, Türkiyede 'de adeta bir Arap baharı gibi bir kalkışmayı sağlamaya çalışan güçler, Gezi olaylarından beri, 6-7 Ekim olayları, geçen yılki 22 Temmuz'dan beri başlayan terör olaylarıyla ilgili hepTürkiye'yi bir kenara sıkıştırmayı, Türkiye 'yi aciz, karışık, iç huzursuzluk varmış gibi göstermeye çalışan adeta bir iç savaş çıkarmaya uğraşmışlar. Bunu da maalesef 15 Temmuz'da hain örgütlerle işbirliği yaparak en had safhaya çıkarmışlar. Milletin Meclis'ine, milletin camisine, insanların üzerine acımasızca, her türlü insanlıktan uzak bir şekilde bomba yağdırmışlardır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, milletimizin ona verdiği destek, milletimizin bayrak sevgisi, devlet sevgisi bu hainlere fırsat vermemiştir" dedi.
Daha sonra 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde halkın sokaklara çıkarak darbecilere karşı göğsünü siper eden vatan kahramanlarından olan matematik öğretmeni Metin DOĞAN, Nevşehirlilere o geceyi anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısı üzerine anne ve babasıyla sokağa çıktığını anlatan milli kareteci Vildan GÜVERCİN ise bir yandan darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan anne ve babasını hastaneye yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da diğer yaralılara yardım ettiğini söyledi.