İlk önce millet olarak görmemiz gereken; Bu olayların hainlik olduğudur.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti meşrudur. Millet iradesiyle gelmiş, milletin temsilcileridir. Milletin dışında da hiçbir kurumun, grubun Türkiye Cumhuriyeti yönetiminde etkisi, baskısı, gücü de yoktur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.Bunun adı da demokrasidir. Darbe demek; milletin iradesine ket vurmak demektir. Darbe demek; milleti yok saymak demektir.. Darbe demek; Milletin sılahıyla elde etti gücü; milletin iradesine karşı, millete ve milletin gücüne karşı kullanmak kullanmaya çalışmak demektir. Dolayısıyla darbe demek; hainlik demektir! Ve hiçbir şart altında kabul edilemeyecektir.
Bu hususla bu tür darbe girişimlerinde parti şahıs gözetilmeden hükümetin yani meşru yöneticilerimizin etrafında kenetlenilmelidir. 
Şunu da iyi anlayalım ki askerin içerisindeki çok küçük bir azınlığın yaptığı bu hainlik hiçbir şekilde bütünüyle TSK’ya mal edilemez. Bütünüyle askerimize mal edilemez. TSK, bu milletin yılmaz savunucusudur. Bu millet için her gün şehit olanda Mehmetçiğimizdir. Arazide, dağda, bayırda, kırsalda canı pahasına bu milletin güvenliği için mücadele eden askerlerimizdir.Unutulmamalıdır kiFETÖ’lü üç beş kendini bilmezin yaptığı bu hainlik aynı zamanda askerimizin şanına şerefine haysiyetine karşı da yapılmaya çalışılan bir darbe girişimidir.
Kabul edeceğimiz tavır; Milletine kurşun sıkanın,Meclisi bombalayanın Türk milletine faydası yoktur,Türk değildir. Türk Askeri hiç değildir!
Heyecana kapılarak suçsuz ve teslim olan Mehmetçiklerimize saldıranlar, hiçbir şeyden haberi olmadan aldığı emri yerine getirmeye çalışan ‘er’lerimize linç girişiminde bulunanlar, kafa kesenler eğer provokatif değillerse; aklını, fikrini, vicdanını, iradesini evlerinde unutanlardır.
 
Ayrı bir husus olarak özellikle sosyal medya bu tür toplumsal olaylarda; sükûnet ile ve aklı başında hareket edenleri tenzih ederek söylüyorum, Her ağzı olanın konuştuğu, her interneti olanın yazdığı karışıklığa yol açabilecek şeylerin sarf edildiği, kışkırtmacı ifadelerin yer aldığı bir sosyal çöplüğe dönüşmektedir. Bu hususta milletimizin daha vakarlı davranmaya davet ediyorum.
Yaşanan bu olayla demokrasinin gerekliğini görmenin daha da zarururi olduğunu belirterek, Şehadet şerbeti içen vatandaşlarımızın ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum.
Ali ÖZKAL