Avanos Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenecek 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı nedeniyle Avanos ilçesi Türk Bayraklarıyla donatıldı...  Ayrıca, 15 Temmuz şehitleri için Avanos merkez Şehit Şevket Tekin Camii’de iki minare arasına 4x6 ebatlarında Dev Türk bayrağı asıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'ncü yıl dönümünde Avanos ilçe merkeziyle Hükümet konağı binasının bulunduğu yer Türk Bayraklarıyla süslendi.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin dördüncü yıl dönümün de, bu girişimi bir kez daha nefretle kınıyoruz.

15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir destandır. Bu destan ile vatanımız söz konusu olduğunda her şeyinden vazgeçebilen bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösteren aziz milletimiz tarih boyunca nice ihanetlere göğüs germiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve ihanet şebekesinin tertibi olan darbe teşebbüsü halkımızın 15 Temmuz gecesinde gösterdiği kahramanca direnişi sayesinde emeline ulaşamamış, halkımız bir kez daha kendisine yakışanı yaparak vatanı ve bayrağı uğruna canını ve kanını vermekte asla tereddüt göstermemiştir.

Tarihimizin altın sayfalarına 15 Temmuz Destanı olarak not düşülen bu büyük zaferin asıl kahramanları olan  aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bize emanetidir. Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde sarsılmaz inanç, azim ve kararlılıkla gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyorum.

AVANOS KAYMAKAMLIĞI 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI

Avanos Kaymakamlığı , Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek olan  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı şu şekilde gerçekleştirilecek;.

14 Temmuz  2020 15 Temmuz Milli Mücadele ve Demokrasi Temalı Kitap ve Fotoğraf  Sergisi Asma Köprü yanı Gün Boyu

15 Temmuz 2020 Halk Eğitim Merkezi Bahçesi Gün Boyu açık olacak

ŞEHİTLİK ZİYARETİ
15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 13:00’te,  İlçe merkezinde bulunan Şehitliklere ziyarette bulunulacaktır.

Avanos Bisikletliler Derneğince 15 Temmuz Şehitlerini anma Bisiklet turu etkinliği Başlangıç ve Bitiş Avanos Meydan Heykel Önü 15 Temmuz saat 15.30 – 17.30
ANMA PROGRAMI
Yer     : Avanos Cumhuriyet  Meydanı
Tarih  : 15 Temmuz 2020 Çarşamba
Saat    : 19.30
Program Akışı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,
Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesi,

Avanos Kaymakamı Olgun ÖNER Konuşması

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması,

Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Kronoloji Filminin gösterilmesi,

Kapanış

DEMOKRASİ NÖBETİ

Avanos Cumhuriyet Meydanı 50 kişilik gruplar halinde 22.30 –  01.30 arası birinci grup

01.30 –  4.30 arasında 2. Grup Demokrasi Nöbeti Tutacak

00:13 itibarı ile Avanos Merkezde bulunan bütün Camilerde Sela okunması.

Haber: Metin YILDIRIM