16 Eylül Cuma günün resmi tatil değil idari tatil olmasından dolayı son ödemesi yarın olan fatura, kredi kartı, tüketici kredisi taksiti ve senetli borçların ödemesi yapılacağı özel bankaların da açık olacağı bildirildi.

Başbakanlıktan Kurban bayramı için resmi tatil değil idari izin çıktığı belirtirilken idari izin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bir kısım çalışan memurları, devlet dairelerinde, kurumlarında çalışanların bir bölümünü kapsıyor.

Bu nedenle 16 Eylül Cuma günü resmi tatil olmayıp bugüne denk gelen fatura veya diğer resmi ödemelerin tamamı yapılabilecek.

Haber 7.com un haberine göre ise; Kurban bayramı sonrası 16 Eylül arefe günü bankalar, PTT, vergi daireleri, noter açık mı soruları ise en çok aratılan başlıklar arasında yer aldı. Peki 9 günlük bayram tatili öncesi Bankalar, PTT, Vergi, Noter açık olacak mı? Açıklarsa saat kaça kadar açık? Milyonlarca insan bu sorunun yanıtını aradı.

16 EYLÜL CUMA GÜNÜ TÜM RESMİ KURUMLAR AÇIK MI?

2016 Kurban bayramının 9 günlük tatil ilan edilmesinin arından 16 Eylül cuma gününün yarım gün olacağı iddia edilmiştir. Bu iddialar asılsız çıktı. 16 Eylül cuma günü  PTT, vergi daireleri, noter kapalı olacak ve vatandaşlar bayram sonrası işlemlerini 19 Eylül pazartesi gününde yapabilecek.

KURBAN BAYRAMINDA BANKALAR TATİL Mİ?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesinin ardından kamu ve özel bankalar, 10-11-12-13-14-15 Eylül tarihleri arasında izinlerini kullanabilecekken, 16 Eylül Cuma günü mesailerine devam edecek. Bu nedenle EFT tarzındaki internet bankacılığı işlemleri, bayram tatili sırasında tamamlansa dahi Cuma gününe kadar işleme alınmayacak. 

Özel bankalar için cuma günü tatil verilip verilmeme kararı ise bankaların yönetim kurulları tarafından belirlenecek.
Çoğu kişinin merak ettiği konu ise bankaların açık olup olmayacağı konusu. Özel bankaların çoğunun 16 Eylül cuma günü açık olması bekleniyor. Ancak önemli planları olan kişilerin bankaların müşteri hizmetlerinden teyit etmesini tavsiye ederiz.

Devlet bankaları hangileri?
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
İller Bankası
Vakıfbank