Bir anlamda 2. ele düşen kilitli parkeler yıllar içinde birikerek Avanos ölçeğinde düşünüldüğünde devasa boyutlara ulaştı. Binlerce metrekare alanı kaplayacak kadar çok olan bu taşlar belediye tarafından yeniden kullanılmıyor.
Vatandaşlar atıl durumda bekletilen bu taşların kendilerine uygun fiyatlarla satılmasını istiyor. Uygun fiyatla vatandaşa satıldığında hem belediye çürümeye terk edilen bu taşlardan para kazanabilir hem de Avanos bu uygulamasıyla birçok alandaki örnek uygulamalarına bir yenisini ekleyebilir. Döşendiği yerlerde oluşacak güzel görüntüler de ayrı bir kazanç olacak.
Okul ve cami gibi kurumların kilitli parke almak için her kapıyı çalan yöneticileri bu çaba içindeyken ırmak kenarındaki boş alanda gözden çıkarılarak bekletilen taşlar, yöneticilerin çabalarıyla tezat teşkil ediyor.
Eğer bu taşların paralı ya da parasız olarak dağıtılmasında yasal bir engel varsa bu durum hakkında vatandaşa bilgi verilmesi de vatandaşların kafasındaki olumsuz izlenimi giderecektir.
Sosyal belediyeciliği ön planda tutan belediye yöneticilerinin bu sesi duyarak bu milli serveti en iyi şekilde değerlendireceğini umuyoruz.