Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen kültür & tarih gezilerinin 2017 yılındaki ikinci rotası da belli oldu. Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyeleri 19 Mayıs'da Yavru Vatan'a seyahat edecek.
2017 yılında düzenlenecek ikinci gezinin rotası ise Antalya ve Kıbrıs olarak belirlendi. 18 Mayıs - 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turuna katılacak olanlar Antalya Kaleiçi'ni gezerek geziye başlayıp Uçakla KKTC'ye indikten sonra Girne, Lefkoşa, Güzelyut ve Lefke'yı görme fırsatını elde edecek.
Geziye katılacak olanlar Kıbrıs çıkartmasının yapıldığı bölgeyi, Namık Kemal Paşa Zindanı'nı, Lala Mustafa Paşa Camisi'ni, Meşhur Mavi Köşk'ü, Hz. Ömer Türbesi'ni, Barbarlık Müzesi'ni, St. Sophia Katedralini gezecek ve Kıbrıs'ın tüm güzelliklerine doyacakları bir gezi programı ile tanışacak.
2 gece 3 gün olarak belirlenen gezi programında 5 yıldızlı Acapulco Hotel'de konaklayacak olan katılımcılar, profesyonel rehberler eşliğinde, lüks otobüs ve Atlas Global ile seyahat edecekleri geziye ise kişi başı her şey dahil yalnızca 925 TL ödeyecekler. Tura katılmak isteyen üyelerimize 4 taksit ile ödeme imkanı sunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi taksit bedellerini ve tarihlerini ise Şubat 250 TL, Mart 250 TL, Nisan 225 TL, Mayıs 200 TL olarak belirledi. 
Gezi programı için Kapadokya bölgesinde 21 yıldır Turizm ve Organizasyon hizmetleri veren Rock City firması ile anlaşılırken, geziye katılmak isteyenler gezi ile ilgili her türlü bilgi, kayıt ve ödeme işlemleri için ise yalnızca Şube Mali Sekreteri İlhami Genç ile 0544 225 09 66 numarasıyla irtibat kuracaklar.  
Not 1: Geziye üyelerimiz yanında 0-5 Yaş arasında katılacaklar için ücret: 450 TL, 5-12 yaş arasında katılacaklar ise 650 TL ödeyecek. Geziye katılacak olanların 25 Ocak'a kadar ilgili telefonu arayarak rezervasyon yaptırmaları geremekte.