Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muhtar Hasan Gözderesi'nin koltuğuna ilkokul öğrencisi Arif Gümüştaş oturdu.

Özlüce köyü muhtarı Hasan Gözderesi, bugünün çocuklara hediye edilen önemli bir gün olduğunu belirterek Muhtarlık koltuğunu ilkokul öğrencisi Arif Gümüştaş'a devretti.

Gözderesi, " Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında "muhtarlık koltuğunu" da yarınlarımız geleceğimiz adına Arif Gümüştaş çocuğumuza devrediyorum" dedi.

Muhtarlık koltuğunu devralan Özlüce köyü İlkokulu öğrencisi Arif önce İstiklal marşını okudu sonrada Özlüce köyü muhtarlığının son 1 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı. Ardından da önümüzdeki döneme dair projelerini anlatan Arif; " Benim en büyük Hedefim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanı olmak" dedi. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun şekilde düzenlenen Devir teslim töreninin ardından Minik Arif, yaptığı çalışmalar için Muhtar Gözderesi'ne tüm Özlüce köyü çocukları adına teşekkür etti.

Tören Özlüce köyü muhtarı Hasan Gözderesi'nin Arif Gümüştaş'a hediye vermesinin ardından sona erdi.

İşte Nevşehir'de ilk kez Özlüce köyünde yaşanan Muhtarlık devir tesliminden görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!