23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Çelenk koyma merasimi ile başladı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla çelenk koyma töreni sona erdi. 
Ürgüp İlçe Stadında başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı,Garnizon Komutan Vekili Okan Özcan, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Okulmuş, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Ürgüp'ün Köy ve kasabalarında bulunan tüm okullar kendi okul bahçesinde yaptıkları etkinliklerle kutladılar.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve protokolün katılımıyla 23 Nisan kutlama etkinlikleri Ürgüp Çim Sahada 10.00'da başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir açılış konuşmasında;" "23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği gündür. Türk milletinin gönlünde onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan , her yıl yurdumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güveninin ve büyük sevginin ifadesi olarak 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir." dedi.
Ürgüp'te düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Öğrenciler Şiirler okudular, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıfların gösterileri ve halk oyunları ekibinin yaptıkları gösterileri izleyenler tarafından çok beğenildi ve öğrencileri alkış yağmuruna tuttular.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında okullar arasında yapılan 23 nisan konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından verildi.
Yaklaşık 2 saat süren kutlamaların sonunda protokol mensupları Okul müdürü, öğretmen ve Öğrencileri tebrik ettiler.