30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu ve Valilik Makamında yapılan Tebrikat Töreni’nin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 Nolu Çim Sahada kutlama töreni düzenlendi.

Buradaki törende; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, törene katılan protokolün ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması,İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile program devam etti.

Daha sonra, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı,Jakem’in gösterisinin ardındanresmigeçittöreni ile sona erdi.

Törene; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Siyasi Parti İl Başkanları, Askeri erkân, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, tüm Nevşehirlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik etti.