Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Ömer Kavak, yerel bir televizyon kanalı ile yerel bir radyoda yaptığı yayınlarla hayata yeniden bağlandı.
Astsubay olarak görev yaparken sağlık sorunları yaşayan Kavak, 37 yaşındayken geçirdiği enfeksiyon sonrası gözlerini kaybetti. Üç defa İngiltere’de, bir kez GATA’da ve bir kez de ABD’de ameliyat edilen Kavak, her defasında kısa süreli olarak görmeye başladı. Fakat sağlık sorunlarının devam etmesi nedeniyle son 35 yıldır hiç göremedi.
Hayata televizyon ve radyoda yaptığı yayınlarla bağlandığını ifade eden 75 yaşındaki Ömer Kavak, "16 yıldır yerel bir televizyonda, 23 yıldır ise yerel bir radyoda ’Görmeyen Gözler’ isimli program yapıyorum. Bu duruma o kadar zor alıştım ki. İlk günler çok bunalımlar geçirdim. Ama sonra sonra hayata alıştım. Yerel televizyon ve yerel radyodaki yapmış olduğum programlar beni hayata bağladı” diye konuştu.
İnsanların kendisine bakış açısına da değinen Ömer Dede, “Ben 35 yıldır görmediğim için eskiden ile şimdi çok farklı. Şu an herkes yardımcı oluyor. Bir yerden bir yere geçeceğim zaman büyük olsun küçük olsun çocuklar mutlaka koşarak geliyorlar. Amca yardım edebilir miyiz diyor ve yardımcı oluyorlar” dedi.