Nevşehir’de ailesiyle birlikte demokrasi mitingine katılan 5 yaşındaki Duru Gösterişli’nin Vali İlhami Aktaş’ın kulağına eğilip, “Bizi kurtardığınız için teşekkür ederiz vali amca” demesi duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
Nevşehir’de Diriliş Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetinde minik bir kız çocuğu, oturmakta olan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın kulağına eğilip, “Bizi kurtardığınız için teşekkür ederim vali amca” dedi. 5 yaşındaki Duru Gösterişli’nin sözleri üzerine duygulanan Vali Aktaş yaptığı konuşmada, “Sevgili çocuklar, kıymetli muhterem hanımefendiler, kıymetli hemşehrilerim. Herkes tüm Türkiye’de olduğu gibi 9 günlük sürede Nevşehir’de destan yazıyor. Bu destanı sizler yazıyorsunuz. Bacılarım bir Nene Hatun gibi, bir Şerife Bacı gibi, arkadaşlar bir Seyfi Onbaşı gibi, gençler her tarafta biz Çanakkale Savaşı’na koşar edası gibi tüm Türkiye’de ellerinde bayraklar, yürekten imanları ile destan yazdırdılar. Mehmet Akif Ersoy’un tekrar yazılmasın dediği gibi İstiklal Marşımızı tüm gönlümüze, tüm benliğimize işlediler. Biraz önce burada otururken sanıyorum 4, 5 yaşında bir çocuğumuz geldi kulağıma eğildi. Bana ne dedi biliyor musunuz? Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Halen daha titriyorum. ’Bizi kurtardığınız için size teşekkür ederim vali amca’ dedi. Yazıklar olsun bu çocuğun bunu aklına sokanlara, yazıklar olsun onu bu kadar korkutana" diye konuştu.
Vali Aktaş’ın konuşması devam ederken sahneye gelerek sözlerini tekrarlayan 5 yaşındaki Duru, vatandaşlardan büyük alkış aldı.