Hasan Gözderesi, 50 yıl önce çıktığı köyünden İstanbul'a gidişi sessiz oldu ama dönüşü muhteşem oldu... 

Nevşehir'in renkli simalarından emekli İş Adamı Hasan Gözderesi, Özlüce Köyüne Muhtar seçildi.

1969 yılında 13 yaşında iken kader meleğinin kanatlarında çalışmak için İstanbul'a gitti.

50 Yıldır İstanbul'da tırnaklarıyla çalışarak geldiği memleketine Muhtar olarak döndü.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyeside olan Gözderesi, İstanbul'da yaşayan tüm Nevşehirlilerin büyük sevgisine mazhar oldu.

Bakırköyspor kulübünün 2.ligde iken altyapı sorumluluğu yaptı. Bahçelievler Belediyesinde 10 yıl (ANAP-AK Parti) iki dönem Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. Nevşehirliler Derneğinde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2000 Yılında Özlüceliler derneğinin kurucu başkanlığını yaptı.

İstanbul'da yaşamasına rağmen sevdalısı olduğu köyü ve Nevşehir'i hiç unutmadı. Son olarak Özlüce köyüne vefa borcunu ödemek için muhtar adayı olan Gözderesi, 31 Mart Yerel seçimlerinde köylülerin destek ve teveccühleri ile muhtar seçildi.

İlk işi olarak 15 Temmuz'da büyük başarı gösteren Nevşehirli hemşehrisi ve İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın ismini taşıyacak bir ormanlık oluşturacağını ifade etti. Özlüce köyü muhtarı Hasan Gözderesi ayrıca Kaymaklı-Özlüce arasındaki 7 km'lik yola da yine hemşehrisi Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın ismini vereceğini ifade etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan başta olmak üzere Muhtarlığı kazanmasının ardından adeta tebrik yağmuruna tutulan Hasan Gözderesi, başta bizleri telefonla, gönderdikleri çiçeklerle tebrik eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 31 Mart'ta kendisine oy veren vermeyen herkese de teşekkür ediyorum dedi.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir gönüllüsü değerli hemşehrimiz Hasan Gözderesi'ne Özlüce Köyü muhtarlığı görevinde başarılar diliyoruz.