Kapadokya parkurunda 115 sporcu, 154,1 kilometrelik alanda yarıştı.Paşabağları, Çavuşin, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Ürgüp ve Avanos arasında 4 kez turlarını tamamlayan sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı.
 
Yarışmacıların Göreme’den geçtiği esnada vatandaşlar sporculara tezahürat gösterisinde bulundular.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yarışmaların bölge için çok önemli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Cingil, “Turizm için, tanıtım için büyük önem taşıyan bu yarışların bölgemizde yapılmış olması bizleri mutlu etti. Büyük bir organizasyon ve TRT, Eurosport, NTV Spor gibi kanalların canlı yayını ile hem Türkiye hem de dünya Kapadokya’yı, Göreme’yi izledi. Bölgemiz için katkı sağlayıcı bir etkinlik oldu” dedi.
 
Dün İstanbul’da başlayan yarışma Kapadokya etabının ardından, Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk parkuru ile sona erecek.
 
Başkan Cingil’den Cumhurbaşkanımıza davet
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil 52. Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışı kapsamında hazırlattığı yazı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Göreme’ye davet etti.
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kapsamında canlı yayın yapan helikopterden görüntülenmesi için hazırlatılan pankartta “Sayın Cumhurbaşkanımız sizi Göreme’ye çay içmeye davet ediyoruz” mesajı yer aldı.
Canlı yayın helikopteri tarafından görüntülenen pankartta yer alan yazı ekranlara geldi ve yorumlandı.
Ayrıca hazırlatılan diğer pankartlarda ise yarışmacılara başarılar dileyen Başkan Cingil, turizme de vurgu yaptı.