Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, sığırlarda görülen Nodüler Ekzantemi Hastalığı ve Aşılama Programı ile ilgili olarak yaptığı açıklama da; "Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı (LSD) yüksek sıcaklıklar yoğun yağışlı sezonlar ve sulak alanların varlığı gibi sineklerin yoğun olduğu dönemlerde salgınlar halinde görülen, tipik olarak deride nodüller ve yumrularla karekterize viral bir hastalıktır. Hayvanlarda şiddetli zayıflama, et ve süt veriminde azalma, deride hasar, damızlık değerde azalma ve ticari kısıtlama nedenleri ile  ekonomik kayıplara sebep olan önemli bir hastalıktır. Hastalıkla mücadelede en önemli yol aşılamadır. İlimizde hastalığa karşı başlatılan Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ile ilgili aşılama proğramı boyunca 66 bin 696 büyükbaş hayvan aşılanmıştır" dedi.
Aşılamanın diğer bir önemi de şudur: Sığır cinsi hayvanlara Veteriner Sağlık Raporu alırken, hastalığa karşı aşılanma şartı aranacağından yetiştiricilerin hayvan  sevklerinde de mağdur olmamaları için aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekmekte.
İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yürütülen, 2016 yılı Sığırların Nodüler Ekzantemi Aşılama Proğramı 14 Mart 2016 tarihinde başlamış 16 Mayıs 2016 tarihinde sona erdi.