Nevşehir’de 19 Mayıs İlkokulunda eğitim gören 3. sınıf öğrencisi Mehmet Salih Taşçı ve Nevzat Bartu Acar ilk Ebru sergilerini açtı.
Nevşehir’de 19 Mayıs İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Mehmet Salih Taşçı ve Nevzat Bartu Acar, bir yıl boyunca gitmiş oldukları Ebru kursunun ardından ilk sergilerini öğrenim gördükleri okulda açtı. Minik öğrenciler tarafından okulda açılan sergiye Okul Müdürü Halil Demirkol, Gençlik Merkezi Müdürü Ersen Dörtkol, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Güneş öğrenciler ve aileler katıldı.
Sergi açılışını da kendileri yapan çocuklar, daha sonra katılımcılara eserler hakkında bilgi verdi. Ebru sanatını çok sevdiği için kursa başladığını söyleyen Mehmet Salih Taşçı, ailesinin desteğiyle sergi açmaya karar verdiğini ifade etti. Nevzat Bartu Acar ise, “19 Mayıs İlkokulu öğrencisiyim. Bir yıl boyunca Gençlik Merkezinde eğitim aldım. Ben Ebru sanatını çok merak ettiğim için bu kursa başladım. 9 yaşında ilk Ebru sergim olduğu için çok mutluyum” diye konuştu.
Öğrencileri ile gurur duyduğunu dile getiren Gençlik Merkezi Ebru Sanatı kurs öğreticisi Ayşe Kahveci de sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ebru sanatı unutulmaya yüz tutmuş bir sanat iken iki yıl önce UNESCO tarafından dünya kültürel miras içerisinde koruma altına alındı. Çocukların özellikle Ebru sanatına gösterdikleri ilgi ve en küçük Ebru sanatçısı belki de bunlar dünyanın bu yüzden hakikaten çok heyecanlıyım ve gurur duyuyorum. Bu çocuklarımızın gelecekte güzel şeyler yapacakları ve tüm dünyaya Ebru sanatını tanıtacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimi bu güzel çabalarından dolayı tebrik ediyorum bunun yanı sıra ailelerini ve okul yönetimini de öğrencilerimize destek verdikleri için kutluyum. Yetişkinleri dahi bilmediği haberdar olmadığı bir sanatın 9 yaşında farkında olmaları ve bunu gerçekten profesyonel düzeyde icra edebilmeleri başlı başlına olağanüstü büyük bir başarı. Yüzlerce öğrencim vardı vakit geçirmek için kursa başlayan ama bunlar gerçekten olağanüstü yetenekliler bu yüzden çok mutluyum.”
Minik sanatçıların öğretmeni Yener Erdaş da, "Bilgi beş harflidir, bunun dördü ’ilgi’dir. İlgi alanı yakalandıktan sonra bir insanın yapamayacağı bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.