Avanos Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa ELDİVAN, Acıgöl Kaymakamı Mustafa ÇAKIR, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, Acıgöl Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan GÜL, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Musa MUTLU’ nun katıldığı heyet Topaç Köyü programından sonra Acıgöl İlçesi Karapınar Kasabasına geçerek Kasabanın, yol, kanalizasyon, ilköğretim ve içme suyu hizmetleri hakkında Belediye Başkanı Mustafa TİFTİK’ den bilgi alarak yapılan çalışmalar ile ilgili istişare toplantısı yaptı.

Heyet daha sonra Acıgöl İlçe merkezinde yapımı devam eden anaokulunu gezerek okul inşaatı ile ilgili bilgiler aldı.

Acıgöl Belediyesi Meclis Kararı ile tahsis edilen, arsa üzerine yapılan anaokulu için Milli Eğitim Bakanlığından ödenek gönderilmiştir. İhalesi ve Kontrolörlük işleri İl Özel İdaresince yapılan işin ihale bedeli 825.000,00.-TL dir. İhale sözleşmesi yapılan Anaokulu 1500m2 lik inşaat alanı üzerine yapılmakta olup bodrum+zemin kat ve 1.kat olmak üzere 500m2 bina oturumu üzerine üç katlı olarak projelendirilmiştir. Anaokulunda 5 adet sınıf ile hizmet verilecektir. İş bitirme tarihi Temmuz ayı olmasına rağmen yapımı %90 oranında tamamlanan anaokulunun 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hizmete sunulması planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde anaokulu bahçesinin çevre düzenleme işi başlatılacaktır.
Heyet, gerek Karapınar Kasabasında gerekse Acıgöl İlçe merkezinde yaptığı incelemeler sonucunda, İl Özel İdaresinin ekip ve ekipmanlarınca köy kasaba demeden, yapılan protokoller çerçevesinde bütün bölgelere sınırsız hizmet gitmesinin memnuniyeti ile ayrılırken her kademede çalışan İl Özel İdaresi personeline,
Ayrıca; bu sınırsız hizmetlerin halkımıza sunulmasında ve İlimizin her türlü sorununda mesai mefhumu gözetmeksizin daima, destek ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen Sayın Valimize ve Nevşehir Milletvekillerimize teşekkür etti.