Milletvekili Açkgöz mesajında şu sözlere yer verdi; 

“Türkiye’ nin gelecek hedeflerine ulaşması için en büyük adımımızı eğitim yoluyla attık. Ülke ve millet olarak 2023, 2053, 2071 vizyonunu kendimize hedef göstererek 14 yıldır eğitimde büyük bir emek harcadık. Gayemiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi birey olma bilincine sevk eden projelerle üreten ve gelişen birer vatandaş olarak ülkesine ve milletine faydalı olma idrakiyle yetişmelerini sağlayacak bir eğitim sistemidir.
       Sahip olduğumuz nitelikli insan gücü, bilgi, tecrübe, alt yapı ve birikim ile daha bilinçli daha demokratik ve dünyadaki diğer ülkelerin çocuklarıyla gençleriyle her alanda rekabet edebilecek bir nesil yetiştireceğimize olan inancımız tamdır.
    Hacı Bektaş-i Veli’ nin öğretisinde dediği gibi ‘Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.’
 
      Millî ve manevî değerlerini özümsemiş, şanlı tarihini bilen, geçmişten ders çıkaran ve geleceğini güvenle inşa edecek çalışkan nesillerimizin yetişmesi için fedakârca emek veren eli öpülesi öğretmenlerimize de minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
     15 Temmuz’ da millet olarak; hain darbe girişimini yaşlımızla gencimizle, içindeki iman ve vatan sevgisiyle engelleyen kahraman milletimiz, emin adımlarla hep birlikte kutlu yürüyüşüne eğitim yoluyla ilelebet devam edecektir.
     Bu düşüncelerle 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’ nın öğrencilerimiz; ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için üstün bir gayretle görevlerini ifa eden kıymetli öğretmenlerimiz ve fedakâr ailelerimiz için hayırlı olmasını diliyor; başarılı, mutlu, huzurlu çalışmalarla dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”
 
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi