AK PARTİ Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ mesajında, 12 Mart İstiklal Marşı’ mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ mizde kabul edilişinin 95. Yıl dönümünde, 12 Mart 1921 tarihinde, ilk günkü coşku ve heyecanı yüreğimizde hissediyoruz.
 
         Gönlü vatan, millet ve iman aşkıyla dolu Mehmet Akif ERSOY; dönemin işgalci güçlerine karşı vakur duruş sergileyen Anadolu insanının ruhunu ve mücadelesini İstiklal Marşı ile tüm dünyaya haykırmıştır. İstiklal Marşı, milli mücadelenin evrensel beyannamesidir.  İslam coğrafyasının geleceğini Anadolu’ nun bekasıyla özdeşleştiren Akif; umudun, mücadelenin, dirilişin kaynağı olarak Anadolu’ yu göstermiştir.
 
         Bizlere “Asım’ ın Nesli” nin gelecek nesillere örnek olacağını söyleyen Akif, yerli ve milli duruşun sembolü, vatanını imanla sevmiş bir dava insanı olarak da bizlere örnek şahsiyet olmuştur. Değerli vatandaşlarım, Akif’ i tanımak ve özümsemek, milli mücadele ruhunu, aydın kişiliğini daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. Bugün de milli birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte aynı bilinç ve sorumlulukla milletimizin, ülkemizin bekası için çalışma azmimizi yılmadan yorulmadan devam ettireceğiz.
 
İstiklal Marşı’ mızda cennet vatanımızın önemini bizlere vurgulayan Akif,
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”
 
dizeleriyle de vatan aşkını beyan etmektedir.
 
 
Bu yüce destanı dizelerinde anlatan hem “Vatan Şairi” mizi, hem de ilham kaynağı olan sayısız kahramanımızı rahmetle anarken, son sözü yine üstadın dizelerine bırakıyorum.
“Sahipsiz olan memleketin batması haktır,
Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır.
.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için, geçmişe kalkıp sövemem,
Biri ecdadıma saldırdı mı hatta boğarım…
— Boğamazsam
— Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam,
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam,
Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum,
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum
 
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu”
 
 
         İstiklal Marşı’ mızın kabulünün 95.yılını kutluyor; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan istiklal Marşı’ mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, minnetle yâd ediyorum. “Hilal” imiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve yüce ecdadımıza da Allah’ tan rahmet niyaz ediyorum.
 
 
                                                       Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
                                                              AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
                                          TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi
 İstiklal_Mârşı
 
2