Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca yaptığı açıklamasında şunları fade etti: Rahmetli Salih Ragıp Üner'in değerli kızı; Türk Kadınlar Konseyi Başkanı ve Avrupa Kadınlar Konseyi Başkan Yardımcısı Fatoş İnal ile bugün tanışma imkanı buldum. Fatoş hanımla rahmetli babasının kurucusu olduğu '' Nevşehir İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği''ni teslim alacağımızdan bahsettim. Ayrıca Nevşehir'in önde gelmiş siyasetçilerinden olan Ragıp Üner'in yaptıklarını yad ettik." dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) kamu yararına çalışan bir dernektir. 1959 yılında Ankara’da kurulmuştur. Bakanlar Kurulu kararıyla “TÜRK” adını kullanma hakkı ve “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünü kazanmıştır. Derneğin amacı; Türk kadınlarının maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak, kadında anne, eş, yurttaş ve kişi olmak bakımından bilinç ve sorumluluk duygularını geliştirmektir.

Dernek, ayrıca insan hakları ve kadın-erkek eşitliği ile kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi konularında ülke genelinde yürütülen çalışmalara katılarak destekler.

Salih Ragıp Üner,
(d. 2 Ekim 1914, Nevşehir, Türkiye), (ö. 2 Eylül 1994) Türk Siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları uzmanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Klinik Direktörlüğü, Kurucu Meclis Bakanlar Kurulu Üyeliği (6 Ocak 1961 – 25 Ekim 1961), Cumhuriyet Senatosu Nevşehir Üyeliği (5 Haziran 1977 – 12 Eylül 1980), XV.(4.) Dönem Nevşehir Milletvekilliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım, İçişleri Bakanlıkları yaptı.Nevşehirin babası olarak bilinir.