Doğru, “Ülkemizde gündemler hızlı bir şekilde değişiyor son olarak Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı gündeme gelmiştir. bu konuda özellikle sosyal medyada başlayan tartışma farklı bir boyut almıştır. bizler bu tür olaylara karşı daha soğukkanlı ve daha temkinli olmak zorundayız. Eleştirilerimizi yaparken buradaki misafirlerimi  rencide etmeyecek şekilde yapmanın yollarını bulmalıyız. Örneğin; Suriyelilerin burada ne işi var?, vatanını savunamayanların bu ülkeye ne faydası var?, deniz kenarında eğlence peşinde olan Suriyelilerin ne faydası var? gibi olumsuz olayları öne çıkarmak sureti ile topyekun bir millete karşı rencide edici dil ve üslup kullanmak bizim en başta inancımıza ve Ahlaki değerlerimize aykırı olduğu gibi, insan Hak ve Hürriyetlerine de uymaz ve bağdaşmaz. Eleştiri yaparken gelişen olayların iç yüzünü doğru okumamız gerekli, eleştirilerimizi daha üst bir perdeden yapmak zorundayız.

Olayın bir ucunda büyük orta doğu projesinin olduğunu ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinde yeni haritalar meydana getirme hedefinin olduğunu ve israil'in etrafının yeniden şekillendirme projesinin vurgusunu öne çıkararak eleştirelim ki, bu daha isabetli bir yöntem olur kanaatindeyiz. Biz milli görüş camiası olarak en baştan beri oynanan oyunların nihai hedefinin büyük israil projesi olduğunu sıklıkla ifade ettik ve suriye'de savaşın her iki tarafını tasvip etmedik. Arap baharı ile yürürlüğe giren proje suriye savaşı ile yeni bir versiyona girmiş oldu ve israil ile Türkiye'nin anlaşması ile başka bir evreye taşınmış oldu. Anlaşmanın maddelerinden birindeki ''İsrail ile Türkiye uluslararası bütün platformlarda birbirinin menfaatini gözetecekler'' ibaresi aslında bundan sonrası için net olarak yol haritasını ortaya koymuş oluyor. Kısacası bundan sonra Ortadoğu İsrail denen katil  ve zalim bir ülkenin menfaati ve isteği ile şekillenecektir.

Bütün bu tehlikeli gelişmelere karşı daha büyük sorunların ortaya çıkmaması ve derin yarların açılmaması için sağduyulu vatandaşlarımızın daha dikkatli ve daha hassas davranmalarını bekliyoruz ve kardeşlik hukukunu gözeterek, Ensar ve muhacirlik vazifemizi yerine getirmeye devam ederek yanlışların önüne geçebiliriz. Son olarak şunu söylemek istiyoruz; Suriyelilerin vatandaşlık konusundan daha önceliği ise elbette ülkelerine geri dönmeleri ve vatanlarında mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleridir. Devlet yetkililerimizin önceliği savaşı durdurmak ve oynanan kirli oyuna alet olmadan ortdağuda barış ve huzur ortamını sağlamaya çalışmaktır. Bunda yolu ve yöntemi bölge ülkeleri arasında işgalci israil hariç diğer bütün ülkeler ile bir masa etrafında  biraraya gelmekle ve İslam birliği hedefi doğrultusunda çalışmakla olur. Aksi durumda başkasının yıllardır çizdiği ve adım adım uyguladığı BOP projesinde figüran olarak kalmaya devam edeceğiz” dedi.