Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir şubesi çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Hafta sonu Ticaret borsası salonunda düzenlenen Teşkilat içi Eğitim toplantısına AGD Genel başkan yardımcılarından  Ersan Bilgin, Köksal Bozan ve Muammer Bilgiç katıldı. Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan program sırası ile siyasi zihniyetlerin stratejileri, Teşkilat Modelimiz ve Niçin AGD adlı sunumları yapıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Abdurahim Doğru şunları dile getirdi; Bizler Bir davayı temsil ediyoruz ve elhamdulillah Müslümanız, toptan iman edilmesi gereken ne varsa hepsine iman etmişiz, işte bu imanımızın gereği olarak birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmemiz lazım buda ilimle olur. bilmeyenin gayreti pörsür azalır bir müddet sonra sorunlu ve arızalı hale gelir ve teşkilatlarda sorun teşkil etmeye başlar bunun önüne geçmemiz ve gerekli gayretleri ve fedakarlığı gösterebilmemiz için mutlaka eğitimden geçmemiz lazım. inançlı ve teşkilatlı bir topluluk teşkilatsız milyonlara rahatlıkla hükmedebilir işte bu manadan dolayıdır ki bizlerde inancımızın bize yüklediği mana gereği bulunduğumuz toplumda insanları hayra davet etmemiz ve sonra iyiliği Emretmemiz ve sonra kötülükten sakındırmamız lazım, bunun içinde eğitim lazım, bugün bu eğitimi aldıktan sonra zihnimize ve fikrimize bulaşmış kirleri temizleyerek istikametimizi ve Azmimiz tazeleyeceğiz inşallah.
daha sonra Siyasi zihniyetlerin stratejileri adlı sunumu Köksal Bozan yaptı Bozan; kainatın yaratılışından Habil-kabil arasında geçen olayı, Hz ibrahimin mücadelesi ve peygamberler tarihinden günümüze kadar tarihi bilgiler içeren konuşma yaptı ve sonuç kısmında siyonizm ile milli görüş arasında süren Hak-Batıl Mücadelesini anlatarak konuşmasına son verdi. Ardından AGD Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ersan Bilgin Söz aldı.
Bilgin, Haftalık Toplantının önemi Rapor ve modele uygun çalışma başta olmak üzere Eğitim, itaat ve Arazi çalışmaları üzerinde durdu. Öğle arası Yemek ikramı yapıldıktan sonra öğleden sonraki Sunumu ise AGD basından sorumlu Genel başkan yardımcısı ve Eğitimci Muammer Bilgiç yaptı. Bilgicin Farklı üslup ve sunumu salondakilerin ilgisini çektiği görüldü sorulu cevaplı şeklinde geçen sunumun ardından program sona erdi.