COVID-19 salgını ile mücadeleye katkı sağlamak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projeleri desteklemek amacı ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından 01.04.2020 tarihi itibarıyla Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı ilan edildi. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 10.000.000,00 TL olarak belirlendi.

Programın öncelikleri ise; virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması,               Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları ve salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi olarak ilan edildi.

Projelere sağlanacak asgari tutar 200.000 TL, azami tutar ise 2.000.000 TL olacak.

Kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşlar için destek oranı, projenin toplam uygun maliyetinin %25’inden az, %100’ünden fazla olamayacak. Kar amacı güden işletmeler için ise destek oranı, projenin toplam uygun maliyetinin %25’inden az ve %80’inden fazla olamayacak.

Son başvuru tarihi ise 30/04/2020 saat 17:00 olarak belirlendi.

Uygun Başvuru Sahipleri ise;            Kamu Kurumları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Birlikler, Odalar, Meslek Örgütleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Kooperatifler, Sivil Toplum Kuruluşları (Dernekler, Vakıflar, Birlikler, Sendikalar, Federasyonlar, Konfederasyonlar), Üniversiteler, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketleri, Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleri, Belediye Şirketleri,         Kar Amacı Güden İşletmeler olacak.

Ajans’a yapılacak proje başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru Sahiplerinin, KAYS’a kayıt olduktan sonra başvurularını sistem üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapması zorunlu olacak. Online başvuru, KAYS üzerinden üretilen Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması ile tamamlanacak.

Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak posta yoluyla son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Nevşehir’de bulunan Ajans merkezine ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerindeki yatırım destek ofislerine teslim edilecek.

Potansiyel başvuru sahipleri ayrıntılı bilgi ve başvuru dökümanlarına www.ahika.gov.tr adresinden ulaşabilecek.