Yapılan çalışmalar sonucunda, Mentör ile birlikte çalışan yatırımcıların, daha başarılı yatırımlar gerçekleştirdikleri ve iş tatmin seviyelerinin daha yüksek olduğu gözlemlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Mentörlük Programı; bu farkındalık üzerine tanımlandı. Program TR71 Düzey 2 (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin verimli, kârlı, yenilikçi ve değer yaratan sürdürülebilir özelliklerle donatılabilmesine katkıda bulunabilmek amacıyla oluşturuldu.

Bu program kapsamında, her ilden, sektöründe uzman, bilgisini ve tecrübesini paylaşmaya gönüllü iş insanları arasından seçilen Mentörlerin; yüksek gelişme potansiyeli vaat eden işletmeler ve start-uplar ile eşleştirilmesi planlanmakta.

“Ahiler Kalkınma Ajansı Mentörlük Programı” ile en az bir (1) yıldır faaliyet gösteren her düzeyde mentörlüğe ihtiyaç duyan girişimcilerin mentörlük hizmetleri aracılığıyla desteklenmesi hedeflenmekte.

Mentörlük Programı Uygulama Esasları

Başvuru Mayıs 2019 – Ekim 2019 tarihleri arasında mentör ile her biri 1 saatlik toplam 6 seansın gerçekleşmesinin beklendiği programa katılım ücretsiz olup kontenjanla sınırlı.

“Programa katılacak girişimci adayları gerçekleştirilecek sözlü mülakat marifetiyle belirlenecek.”

Son Başvuru Tarihi: 4 Mart 201