Kurumsallaşma Nedir?
 
Kurum, kurulu ve işletmelerin kişilere bağımlı kalmadan ticari faaliyetlerini devam ettirebilmelerini ve mevcut bulundukları yapıdan daha gelişmiş bir yapıya kavuşmalarını sağlamak için oluşturulan yapıya kurumsallaşma denir. Kurumsallaşma, işletme, kurum ve kuruluşların önemli personel, lider yönetici ve patron gibi kişilere bağımlı kalmadan sağlıklı bir biçimde faaliyetlerini sürdürerek gelişme gösterilmesini amaçlamaktadır. Kurumsallaşma için görev tanımlarının net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Yine işletme içi kurallar, işletme birimleri ve birimler arası yapılan iş tanımları, işletmeye has temel ilkeler, sorumluluk ve yetkiler ile nihai kararların istişare edilerek alınması gibi temel işlemler yapılmalıdır.
 
Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Nedir, Aşamaları Nelerdir?
 
Aile şirketlerinin başında bulunan firma sahipleri birçok konuda şirketi iyi bir şekilde yönetebilmektedir. Fakat şirketlerin kapasitesi arttıkça yapılan iş ve işlemlere şirket sahipleri yetişemeyecek duruma gelirler. Bu durum bazı sorunların doğmasına yol açar. Bu sorunlar giderilmeye çalışılırken bu seferde ortak ve aile arasında sıkıntılar çıkmaya başlar. Bu tip sorunların şirketin faaliyetlerini etkilememesi adına aile şirketlerinde kurumsallaşma olması gerekmektedir. Aile şirketlerinde kurumsallaşma olmasının bir takım koşulları bulunmaktadır. Öncelikle bir aile anayasası, kurumun vizyon ve misyonunun açık bir şekilde tespit edilmesi, bağımsız yönetim kurulu üyeleri, gerekli iş planlarının yapılması, iç denetim ve bununla paralel olarak bağımsız dış denetim gibi hususların oluşturulması gerekmektedir. Kurumsallaşacak olan bir aile şirketinde, personelin görev tanımları, şirketin iç kuralları, işletme içi iş akışları, yetki ve sorumluluk gibi şirketin işleyişini etkileyecek olan tanımlamaların yapılması önemlidir.
 
İK Danışmanlığı Nedir, Bu Hizmet Nasıl Verilir?
 
İşletmeler ile çalışanlar arasındaki köprü görevi gören, aradaki bu ilişkileri düzenleyen gerektiğinde bu köprüyü yıkıp tekrar meydana getiren bir görev tanımına sahip bulunan faaliyete ik danışmanlığı denir. İk danışmanlığı yalnızca insan yatırımı alanında gerekli çalımalar da bulunur. Firmaların iş ilanları sürecinde müdahil olup gerekli iş ilanlarını firmalara yaptırmaktadır. İk danışmanlığı sosyal ağlarda yayınlanmış olan firmaların iş ilanına başvuru yapan ve belirlenmiş pozisyonlara uygun bulunan kişiler ile gerekli mülakatların yapılması ve bu sürecin sonucunda en uygun adayın seçilerek boş bulunan pozisyona yerleştirilmesi sürecini yürütür. Danışmanlık firması bu faaliyetler dolayısı ile alınacak olan ücreti sadece şirketlerden temin eder. İşe yerleştirilenlerden hiçbir şekilde ücret talep etmez.
Daha ayrıntılı bilgi için ortakakildanismanlik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.