MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener İç Anadolu seferine Nevşehir ile devam etti. Saat 13.00’da Hacı Bektaş’a gelen Akşener için Nevşehir’in 6 üst kurul delegesinin tamamı ve 5 belediye başkanı da hazır bulundu.

Coşkulu bir kalabalık tarafından “Başbakan Meral” sloganları ile karşılanan Akşener’e parti üyesi Hatice Sezgin çiçek takdim etti.  

“Nevşehir’in kalkınması sizinle olacak” ve “Cesur yürek ilimize hoş geldiniz” pankartları açıldı.

Araçtan indikten sonra esnafa hayırlı işler dileyen Akşener, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. Bir esnaf Akşener’e başarılar dileyerek Hacı Bektaş-ı Veli plaketi hediye etti ve “Dualarımız sizin başarılarınız için” dedi.

Tek tek esnafa selam veren Akşener’e başka bir esnaf, “Siz Genel Başkan olduğunuz taktirde burada 50 tane adak adıyorum hepsini dağıtacağım” sözleriyle iyi dileklerini iletti.
Meral Akşener ardından Hacı Bektaş-ı Veli türbesine geçti. Türbenin içinde bulunan vatandaşların yoğun ilgilisi ile karşılanan Akşener bol bol fotoğraf çektirdi. Türbede dua eden Akşener türbenin içinde bulunan şifalı sudan’da içti. Bir bayan’ın, “Dilek dilediniz mi” sorusu üzerine Akşener, “hayır sadece dua ettim” cevabını verdi. Çıkışta kendisine lokma ikram edilen Akşener’e bir vatandaş da yeşil şal hediye etti.

Türbe ziyaretinden sonra Hacıbektaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun daveti üzerine belediye’ye geçen Akşener, belediyeye kısa bir ziyarette bulundu.
Meral Akşener’e başarılar dileyen Hacıbektaş belediye Başkanı Selmanpakoğlu, ülkenin her alanının değişime ihtiyacı olması gerektiğini belirterek, değişimin başarı getireceğini söyledi. Akşener’e burada güvercin heykeli hediye edildi.