Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir eğitimle ilgili sorunları yerinde görmek, yaşanabilecek sorunlara önlem alabilmek, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinlemek ve çözmek amacıyla Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulunda incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Demir, Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulunu ziyaretinden sonra Alacaşar İmam Hatip Ortaokuluna giderek okul ziyaretlerini devam ettirdi.
Ziyaretleri sırasında eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında öğretmenlerimizle görüşen Murat Demir sınıfları dolaştı ve derslere iştirak ederek öğrencilerle sohbet etti. Ardından öğretmen ve okul idarecileri ile toplantı yapan İl Müdürü ihtiyaç, istek, eğitim-öğretimle ilgili talep ve önerileri dinleyerek, okul yöneticilerinden yapılan çalışmalar, etkinlikler ve okulların başarı durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Demir, “Ülkemizin geleceği ve kalkınması için eğitimde mutlaka başarıya ulaşmamız gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim, öğrencilerimize vatan, millet, bayrak sevgisinin, milli-manevi değerlere bağlı kalmanın önemini anlatıp onları bilinçlendirelim" dedi. 

Alacaşar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaretinden sonra Balcın Köyü Balcın İlkokulunu da ziyaret eden Demir, Okulda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetleri ile yapılan çalışmaları yerinde görerek, öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri ile sohbet ortamında bir araya geldi.