Mutlu, “15 Temmuz akşam saat 23.00 sıralarında devlete ve millete yapılan bu darbeye karşı binamızda gece 00.00'da yönetim kurulumuz ile toplanarak sabaha kadar olayı takip etmiş bulunmaktayız . Tabi bu hadiseler milletimizi korkutamaz,ama sonuç itibariyle üzmüştür.Ancak bu ne darbe  ne de ihtilaldir. Askerin içindeki bazı kendini bilmezler bu işe kalkışmışlardır ve çok şükür ki emellerine ulaşamamışlardır. Türk milleti sağcısı ile solcusu ile, mualefetiyle ve iktatarı ile tek yumruk olmuştur.

Bundan dolayı cuntaçılara devletimiz gereken cezayı verecektir. Bunları sona erdirene kadar kalbimizi ve gövdemizi devletimize milletimize GÖR BİR olarak adadık. Kısa zamanda bu olayların sona ereceğinden şüphemiz yoktur. Bu olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. Bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddedce camilerden ezanlarımız kalbimizden Kuran'ımızı kimse silemeyecektir. Cenab-ı Allah Vatanımızı, milletimizi, devletimizi tüm kötülüklerden muhafaza eylesin. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.

 Ayrıca Nevşehirli hemşerilerimiz soğuk kanlı olarak sabaha kadar meydanları doldurarak milli iradeye sahip çıktıkları içinde tüm halkımıza teşekkür ederiz. Nevşehir Valimize, Belediye Başkanımıza, Garnizon Komutamıza, Emliyet Müdürümüze, Milletvekillerimize ve Hükümet Yetkililerimize Nevşehirli hemşerilerimizi sükunete davet ederek memleketimizin güvenliğini  sağladıkları için onlara da teşekkürü bir borç biliriz. Rabbim bir an evvel bu amansız olaylardan kurtulmamızı selamete kavuşmamızı nasib eylesin” dedi.