Ürgüp Belediyesi Resmi web sitesinden yapılan yazılı açıklamada: “Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden biri olan Allgeau - Orient Dostluk ve Barış Rallisinin araç ve sahipleri 15 Mayıs 2016 tarihinde ilçemizde kalacaklardır.
Bu yıl 11 incisi düzenlenecek olan ralliye 20 ülkeden, yaklaşık 300 adet 20 yaş üzeri araç ve 600 kişinin katılımı ile gerçekleşecek. 3-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında ülkemizden geçecek olan ralliyi Avrupa Birliği Bakanlığı da desteklemektedir. Ralli iki etaptan oluşmakta ve üçte ikilik kısmı, Türkiye’de İstanbul, Ankara, Amasya, Giresun, Ardahan, Doğubayazıt, Uşak ve Muğla güzergâhında gerçekleşecektir.
15 Mayıs 2016 Pazar günü akşamı araçlar Ürgüp pazar yerinde park edecek ve ralliciler ilçemizde gece konaklama yapacaktır. 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü ilçemizden ayrılarak Kapadokya turunun ardından Tuzgölüne hareket edecekler.
Bu Ralli organizasyonu ile özelikle turistlerin ve yabancıların gitmediği ve görmediği yerlerin seçilerek Türkiye’nin güzelliklerinin ve Türk insanının misafirperverliğinin ve ayrıca ne kadar güvenilir olduğunun ön plana çıkarılması ve Ralliden sonra yarışmacıların ülkelerine döndüklerinde birer Türkiye gönüllü elçisi olmaları temenni edilmektedir.
Otelde ve kamp alanındaki dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleri tek tek ziyaret eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 250 araca Ürgüp-Cappadocia çıkartması yapıştırarak araçları imzaladı.
 
1. Etap; Almanya’nın Bavyera eyaletinin Oberstaufen kasabasından başlayarak, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden, toplam 10 ayrı güzergâhtan geçerek İstanbul da sonlanacaktır.
AOR 2016 Avrupa ve Balkan Güzergâhı:
Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Türkiye
2. Etap; İstanbul‘dan başlayıp, Türkiye‘ nin ceşitli illerinden geçtikten sonra
1. Final Muğla Dalyan
AOR 2016 Türkiye Güzergah Şehirleri:
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak, Burdur, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara, Çankırı, Corum, Yozgat, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Kayseri, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Mersin, Adana
Almanya‘nın belli başlı otomobil dergileri tarafından izlenen Ralliye yabancı basın da büyük ilgi göstermektedir.”