Ülkemizde çocuk sağlığı göstergeleri son yıllarda oldukça önemli iyileşmeler göstermiş olup,bu alanda çok sayıda proje ve programlar yürütülmekte. Söz konusu programlardan biri de bebek ve çocuk sağlına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi,emzirmenin korunması,özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri yürütülen "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı.

Bu program çerçevesinde tüm Türkiye'de gebelik döneminden başlanarak annelere "İlk 6 ay sadece anne sütü,sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi"öğütlenmekte. Aynı zamanda uzmanlarca oluşturulan güncellenmiş eğitim protokolü dahilinde eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren,doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelerimiz"Bebek Dostu Hastane"(BDH),bu hastanelerin 7 adım stratejisi doğrultusunda çalışmalarını tamamlayan Yenidoğan Yoğun Bakım birimleri ise"Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım"ünvanı alıyorlar.

Bu kapsamda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar,Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimcileri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi personeline yönelik eğitim verildi.