Araçların muayene işini yüklenen TÜVTURK  son zamla beraber şimşekleri üzerine çekti. Hiç bir tamir bakım olmadan alınan harç ve kontrol ücreti vatandaşlar tarafından fazla bulunarak tepki gösterildi. 

Nevşehir'de araç sahibi vatandaşlar, 10 dakikalık işlem bile olmayan TÜVTÜRK'ün araç muayene ücretleri için 422 TL alınmasına tepki gösterdi. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de hususi araç sahibi 2 yılda bir ticari araç sahipleri ise her yıl araçlarını muayene ettiriyor. Son günlerde özellikle sosyal medya mecralarında araç muayene hizmeti ve ücretleri hakkında TÜVTÜRK'e ciddi tepki var.

Araç sahipleri muayene işlemi yapan TÜVTÜRK'un 10 dakika herhangi bir tamir vs işlemi olmaksızın sadece araca bakarak 500 TL'yi bulan bir bedel almasına tepki gösteriyorlar.

Meclis'e kadar taşınan konu hakkında vatandaşlar Sosyal medya platformu üzerinden yaptıkları itirazlarında; "TÜVTURK 10 dakikalık muayene 422 TL alıyor. Onarım yok , tamirat yok, paranın kazanılması bu kadar kolay mı? Ve Peşin para, Kredi kartı geçmiyor. Bir bardak soğuk su ikramı nede çay ikramı var. Pandemi var diye oturaklar kalktı. Aralıklı oturak yok. Ayakta bekliyoruz saatlerce. Oh ne güzel ne ala... Özel hastanede profesör muayenesinden pahalı. Hakkımı helal etmiyorum. Arkadaş çok pahalı ! Bu haksızlığa son verilsin makul fiyata çekilsin"