Nevşehir Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin ARSLAN, Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin büyük fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiğini, Cumhuriyet Bayramının 93'üncü yıl dönümünü kutlamanın sevincini paylaştı.
ARSLAN, Cumhuriyetin ilanı ile egemenliğin kaynağının millete ait olduğunun kabul edildiğine vurgu yaparak, Cumhuriyetin tüm değerleriyle birlikte korunması ve yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.
ARSLAN 15 Temmuz gecesi ülke tarihine kara bir leke sürmek isteyen hainlere karşı, milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu, iradesinin asla  gasp edilemeyeceğini göstererek,  kalkışılan darbe teşebbüsüne göğsünü siper ederek, bu uğurda onlarca şehit verip yüzlerce gazi ile kalkışmayı püskürterek kararlılığını bir kez daha tescillediğini ifade ederek;

Cumhuriyetin değerleri, milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’ncü yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, ülkemizi ekonomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle turizmiyle  dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirmek için hep beraber  gayret göstererek Cumhuriyetimizi taçlandıracağız, devletimizi ilelebet payidar kılacağız dedi.
Bu vesileyle, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak vatanı için kanlarını bu toprağa döken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlarım.                                                          

Şerafettin ARSLAN Nevşehir SMMM Odası Yönetim Kurlu Başkanı.