Yeni düzenleme ile birlikte belirlenen noktalarda uygulanan hız sınırları da artık tarihe karışacak. Tuzak radar sistemi yerine sürücülerin ortalama hız alınacak, plaka tespit edilerek, cezalar adrese gidecek. 

Radarı görünce yavaşlamak yetmeyecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, plaka tanıma sistemleri üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını ve cezaların buna göre yazılacağını açıkladı.

PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ve KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kameraları üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağına açıklayan Bakan Soylu,  mevcut kameralar üzerine kurulacak bir yazılımla, aracın görüldüğü iki nokta arasındaki mesafe ile geçen zamanı hesaplayarak hız denetimi planlıyoruz” diye konuştu.

Soylu, ortalama hız koridoru uygulanan bölgelerde sürücülerin hangi hızda seyretmesi gerektiği gibi konularda uyarılacağını belirtti. Böylece aşırı hızlı olup kontrol noktalarına yaklaşınca hızını düşürenler tespit edilecek.

İlk uygulama için pilot bölge Ankara ve çevresi...

Edinilen bilgilere göre, Artık radarı görünce yavaşlamak ceza yemekten kurtulmaya yetmeyecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, plaka tanıma sistemleri üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını ve cezaların buna göre yazılacağını açıklarken "İlk uygulama Ankara'nın etrafındaki devlet karayollarında başlatılacak." dedi.

OYSA RADARDAN KAÇMAK İÇİN FACEBOOK’TA GRUP BİLE KURMUŞTULAR

Nevşehir'inde içerisinde yer aldığı Türkiye'nin 81 ilde trafik kontrolleri ve radar uygulamasından kurtulmak isteyenlerin "Radardan kaçmak için" kurduğu sosyal paylaşım sitelerine kötü haber. Yeni uygulama ile bu sayfaların hükmüde kalmayacak. Zira, sosyal medya üzerinde açılan sayfalarda Nevşehir il genelinde nerede çevirme nerde radar uygulaması var anında grup üyeleri tarafından paylaşılarak sürücüler daha evvelden uyarılıyordu.