Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Nevşehir’de internet haberciliği yapan bazı kişilerin sansasyona ve abartıya dönük haberciliğine kamuoyunun aldırış etmemesi çağrısında bulundu.

Radyo Mega’da Haber Panoramanın konuğu olan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, internet sitelerinde bazı haberlerin bir hayli abartı kullanılarak ve sansasyon oluşturulmak istercesine kamuoyunun dikkatine sunulmasına kesinlikle karşı olduklarını dile getirdi.

Yanlış bir bilginin insanı falekete götürebileceğinin altını çizen Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, “İlimizdeki bazı internet sitelerinde haber diye kamuoyunun dikkatine sunulan ancak içeriğinde haber değeri bile bulunmayan bazı duyurulara Nevşehir kamuoyunun aldırış etmemesini istiyoruz. İnsanlarımızın güvenilir buldukları internet sitelerinden haberleri takip etmelerini öneriyoruz. İnternet medyacılığında sırf reklam alabilmek için haberler de yapıldığını görüyoruz. Bu konunun üzerine ciddiyetle gidilmeli. Haber karşılığında insanlardan reklam alabilmek için uğraş verilmesi gerçekten acı bir durum. Bu tür girişimler işini doğru dürüst yapan gazeteci arkadaşlarımıza da ne yazık ki olumsuz yansıyor. İnsanlarımızın bu tür girişimlerde bulunanları iyi ayırt etmelerini istiyoruz. Böyle bir durumla karşı karşıya kalanların ise karşı tarafla muhatap olmak yerine gereken mercilere müracaatta bulunmaları en önemli isteğimizdir. Bu tür kişilerin Nevşehir’de basın camiasına zarar vermelerinin de önüne geçilmesi bu sayeede olacaktır” dedi.