Dünya engelliler ticaret kültür projeler yardımlaşma ve

dayanışma işbirliği derneği projesi  anneler engellinin dili ve toplumun aynasıdır  proje koordinatörü

 İçişleri bakanlı tarafından desteklenmekte proje Ankara ve Nevşehir ilçelerinde uygulanacak proje bir yıl devam edecek.

PROJE DANIŞMANIMIZ VE SUNUCU HAZAL ATLI,  DÜNYA ENGELLİLER TİCARET KÜLTÜR PROJELER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ BAŞKANI HÜRİYET CEMAL ÖZKAYNAK

 PROJE EĞİTİCİMİZ SUNUCU HAZAL ATLI engelli ailelerin karşılaştığı sorunlar ailelerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek haklarının farkına varmalarını sağlamak, engelli ve aileler arasında iletilişim farkındalığı eğitimini Altındağ göreneler görme engelliler özel eğitim meslek Okulunda verildi ayrıca rehber öğretmenler ve üniversiteden ve gönüllü psikologlarımız engellinin toplumda kurumlarda ailede iletişim ve sorunları konularına önem verildi eğitimler görsel slayt şeklinde anlatıldı. Katılımcılar engeli çocuğu olan anneler okul velileri engelli öğrenciler katılım sağlandı.

PROJE KOORDİNATÖRÜ MAKBULE ATLI proje Çalışmaları ve eğitimler hakkında kısaca bilgilendirme yaptı bu proje çalışması Ankara ve Nevşehir ilçelerinde ülkemiz ve uluslararası kamuoyunu engellilerin istihdam alanlarına erişim sorunlarını aşmak hızlı, etkin müdahale mekanizmaları geliştirmede farkındalık yapmak.

Projemiz, tüm toplum kesimlerini engelli hakları bağlamında engellilerin mesleki istihdam sonrası durumlarını geri bildirimlerle mahallinde/yerinde inceleme temelinde ele alan bir projedir engellilerin topluma katılımlarının sağlanmasına, bilimsel temellere dayanan araştırmaların gerçekleştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına vesile olacağına inancımız tamdır.

 Sosyal dışlanmaya tabi dezavantajlı engelli nüfusumuzun toplam nüfus içindeki oranının yüksek olması bunun en belirgin göstergesidir. Engelliler başkalarına ve kurumlara bağımlı yaşamakta, kendileriyle ilgili her türlü görev ve sorumluluğu üstlenemedikleri bir gerçektir. Bu durum da engellilere ilişkin sürekli iyileştirme faaliyetlerinin tasarlanmasını ve uygulanmasını zorunlu kılınması amacımız Projemiz ANKARA ve ve NEVŞEHİRDE ilçelerinde engelli sorunları için  bir farkındalık olacak.