Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri uygun olmayan yerlere gelişi güzel bir şekilde dökülen moloz, çöp ve inşaat atıklarının temizleme işlerini yapmaya devam ediyor.

Avanos Belediyesi yetkilileri tarafından her ay temizlenen fakat daha sonra yine kimliği belirsiz kişiler tarafından kirletilen bölge yine belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Bilinçsiz kişi yada kişilerce çevreyi kirletenlerle mücadelede kararlı olan Avanos Belediye Başkanı Alper İbaş; "Ekiplerimiz bugün bu alana dökülen moloz, inşaat atığı ve çöplerin temizliğini yapıyor. Maalesef düşüncesiz ve çevreye saygısı olmayan insanların gelişi güzel attıkları molozlar, inşaat atıkları ve çöpler yüzünden çevremiz kirlenmekte, ırmağımız, derelerimiz, yeşil alanlarımız tanınmayacak hale gelmekte ve yol kenarları da çok kötü bir hale bürünmektedir” dedi.

Başkan İbaş, “Duyarsız insanlarımız yüzünden kirletilen ilçe çevresi belediye ekiplerimiz tarafından kararlılıkla temizlenmeye devam ediyor. Temizlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Her türlü moloz, inşaat atığı, çöp ve evsel atıkları temizlemekten ziyade bu alanları bu hale getirmemek ve en önemlisi de geleceğimiz adına çocuklarımızın yaşanabilir bir Avanos'ta hayatlarını sürdürmeleri için lütfen çevremizi kirletmeyelim” dedi.

İbaş son olarak; “Çevreye saygılı olduğumuz takdirde, daha temiz ve daha güzel bir ilçede yaşayabiliriz. Özellikle bu konuda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerini umut ediyor, moloz, inşaat atığı ve çöpleri de uygun olmayan alanlar yerine Karaseki Mahallesi eski çöp sahası yanındaki alana dökmelerini rica ediyoruz. Biz Avanos Belediyesi olarak sürekli temizlik işlemleri yapıyoruz ancak unutmamak gerekir ki asıl olan kirletmemektir” dedi.

Çevreyi kirletenlere ceza ...

Temiz, sağlıklı ve güvenli kent ve çevre hakkının engellenmemesi için herkese çağrıda bulunan Başkan İbaş, bu konuda vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerin de en kısa sürede ilgili ekiplerce değerlendirileceğini ifade etti.

Öte yandan Avanos Belediyesi dere, ırmak, kamu alanı ve boş alanlara kaçak olarak dökülen inşaat atığı, moloz ve çöp dökenlere cezai işlem uygulayacak.

Vatandaşlarımızın dikkatine!

Avanos Belediyesinden yapılan uyarıda da; “İş yerlerinde ve evlerde oluşan hafriyat atığı, inşaat, yıkıntı atıklarının ve ayrıca bahçe atıklarının boş arsalara, derelere, çaylara ve bunun gibi yerlere dökülmesi yasaktır. Dökenler hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Hafriyat Alanımız, Karaseki Mahallesi eski çöp sahası yanındaki alandır. Vatandaşlarımız hafriyat ve bahçe atıklarını bu alana dökeceklerdir. Kaçak olarak hafriyat dökülen alanlara Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından ‘Hafriyat ve Moloz Dökmek Yasaktır’ tabelası asılırken, vatandaşlarımızın kaçak hafriyat dökümlerini görmeleri durumunda 0384 511 4064 nolu telefona bildirmelerini önemle rica ederiz” denildi.

İşte en son bugün Avanos belediye ekiplerince temizlenen, Yeni Mahalleden öncesi ve sonrası o görüntüler...