Nevşehir'in Avanos ilçesi Köybağı mevkiinde ki patika bağ yolu 22 yıl sonra Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş tarafından yapılıyor.

1980 ihtilalinden sonra bir süre Avanos'ta hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığı yapan Ali Galip Kaya tarafından yapıldıktan sonra 22 yıldır hüç dokunulmayan yola Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş el attı.

Avanos ilçesi köybağı sakinlerinden turizm işletmecisi Osman Yüksel, yaşanan bu gelişme sonrası Belediye Başkanı Celal Alper İbaş'a teşekkür açıklaması yayımladı;

"AYİNESİ (Aynası) İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ..."

22 Yıl önce Avanos’un Köybağı mevkiinde bir bağ aldım... Bakımsız, esas sahibi ölmüş, 3 kızının başka şehirlere gelin gitmiş olduğu bir bağ. Avanosluların deyimiyle ‘’Körlük’’
22 yılda 5 dönem belediye başkanı gördüm.
İlki (Ruhi Top) yaptırdığım bağevini kepçeyle yıkmaya kalktı. Yasal haklarımı biliyordum. Bölge idare mahkemesi kararıyla yıkımı durdurdum.Yol gündeme bile gelemedi.
İkincisi (Seyhan Duru) önce karşı çıksa da olayı inceleyince haklı olduğumu anlayarak ruhsatımı verdi.30 yıllık arkadaşımdı ve ben yasal haklarım dışında bir şey istemedim.Yolla ilgili bir talebim olmadı.
Üçüncüsü (Mustafa Körükçü) görevi devraldığı ilk ayı içinde, daha sonra bağbozumu festivallerinde şırahane olarak üzüm ezmek üzere kullandığımız bir minik havuzu yıkmaya kalktı. O da arkadaşımdı... Kendisinden yol yapımı adına ben bir şey istemedim.
Dördücüsü (İsmet ince) .Bir önceki Kaymakam beyin taşı da vermesine ,işçiliği benim üstlenmeme rağmen yolumuzu yapmadı..Ayhan taşı yapalım dedi onu da yapamadık.Yani kepçe verecek,kum verecek.Kulakları çınlasın Kaymakam bey ‘’Bir eski damperli kamyonum var onu da vereyim’’ dediği halde.Yol yapımı adına istek Kaymakam Murat Bey'den gelmişti. Ben destekledim...
Hiçbirinden istemem de gerekmezdi.
Beşincisi(Alper İbaş) Seçim öncesi ATM’den para çekerken ‘’o yolları ben yaparım Osman Abi) dedi.
Dikkat ederseniz her partiden var.
Haydi bakalım dedim.
Başkanlığını vali beyin yaptığı KAPHİB Kapadokya Hizmet birliği meclis üyeliğim dolayaısyla Vali beyle birçok toplantıda birlikte oldum.Makamında ziyaret edip çiftliğmizin fotoğraflarını gösterdim.Bu gibi yerlere ve organik tarıma merakı vardı.İlgilendi.Davet ettim.Yolu söylemedim.Gelince görür nasılsa diye.Cep telefonunu verdi.Davetime gelemedi.Ben de ısrarcı olmamak için aramadım
Nevşehir milletvekili müşteri olarak kahvaltıya geldi.Özel idareye bağlı değil.Olsaydı yapardık dedi
Bu arada 2012 yılında tüm engellere karşın Türkiye’nin Tarım Bakanlığından Organik sertifikalı ve Turizm Bakanlığından İşletme belgeli tek Çiftlikevi uygulamasını,Kapadokya Organik Çiftlik Evini Avanos’a kazandırmıştık.
Bu tesis Avanos’un,Kapadokya’nın ve nihayet Türkiye’nindi.DEVLETTEN 5 KURUŞ ALMADAN tamamen emekli maaşı ve çiftliğin kazançlarıyla yapmıştım.
Bu 8 yıl içinde ,Güney Afrika’dan Kanada’ya kadar profili olan yüzlerce kişi ağırladık.Organik tarım dünyanın yükselen trendiydi ve bunu başarıya çevirebildik..
Gazetecilik mesleğim dolayısyla bu süre içinde sayısız haber,röportaj,3 tane belgesel,şiirler ve sözlü anlatımlarla Avanos konusunu işledim.TRT,CNN, başta olma üzere Suudi Arbaistan’ın bile yer verdiği medya çalışmalarım oldu.
Köybağı’na elektrik getirdim.Şimdi bütün komşularım kullanıyor.
13 kez Bağbozumu festivali yaptık yine öz kaynaklarımızla.
Karda,kışta çamurda grayder istediğimde ‘’Grayderin aynaları ağaçlara takılıyor’’ dediler.Traktörüme bir bıçak alıp kendim yolları açarak işi çözdüm.
Yoldan şikayet eden,yarı yoldan geri dönen yüzlerce misafirimiz oldu.
Daha yazacak çok şey var.
Ancak Facebook ayrı bir sayfa açıyor yazıyı uzatırsanız.Belki buna bile açar.Sıkar,okunmaz.
Bu sabah Kamyon,grayder ve kepçe ile yolda malzeme dökümü ve ıslah çalışmaları başladığını görünce nasıl sevindiğimi anlamanız zor olmaz.Tam 22 yıl sonra.

Alper İbaş Başkana ‘’Taş ve malzemeyi sağlarsanız işçiliği ben ödeyeceğim. Avanoslulara Osman Yüksel’in armağanı olsun ‘’demiştim.Sözüm sözdür..
Bu aşama henüz taş kaplama aşaması değil. Ama iyi bir adım. Kaynak yok, muhalefet partili belediyelere yardım yapılmıyor,Eski borçlarımız var. Enkaz devraldık gibi bahaneler fasa fisodur.
44 yıllık gazeteciyim. Ne belediyeler, ne belediye başkanları gördüm. Babam belediye başkanlığı yaptı.
Çalışacak başkan bunlara aldırış etmez. Teşekkür ederim Alper İbaş... Bu yol için değil.Sözünün eri olduğun için. Yolun ve bahtın açık olsun
Sen o yolu yürürken yaşadığım sürece ben hep arkanda, yanında olacağım. Bu arada emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.

Osman Yüksel 23 Ocak 2020

HABER: Metin Yıldırım