İlçemiz Sigorta Evleri – Endüstri Meslek Lisesi arasında mevcut hizmet veren dolmuş hat sahipleri ile Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşların talepleri üzerine, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’nün 25.05.2016 tarih ve 20675519-315.01.02-901 sayılı Şehiriçi Dolmuş Ek Güzergâh Talepleri görüşüldü. Görüşme neticesinde, Belediye Meclisinin 11.05.2009 tarih kararı ile yürürlükte bulunan Avanos Belediyesi, Şehriçi Minibüs Yönetmeliğinin, Madde 5/b gereğince, Sigorta Evleri Sanat Okulu Hattı Yeni Dolmuş Güzergâhı;  Yukarı Mahalle Sigorta Evlerinden ve Sanat Okulu hareket bölgelerinden saat başı hareket eden dolmuş yeni güzergahtan, buçuklarda hareket eden dolmuş ise eski güzergahtan çalışmaya devam edecektir.
Yeni Güzergah, Sigorta Evleri, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Kapadokya Caddesi, sola dönüş 525. Sokak, sağa dönüş 529. Sokak, sola dönüş 537. Sokak sağa dönüş 545. Sokak sağa dönüş Ipekyolu Caddesi, Kapadokya Caddesine çıkış, sola dönüş Göreme Yolu Sanat Okulu önü olarak belirlenmiştir.
Eski Güzergah, Sanat Okulu, Kapadokya Caddesi, sola dönüş Hacı Nuri bey Sokak sağa dönüş 518. Sokak, 506. Sokağa giriş, Kapadokya Caddesine çıkış sola dönüş Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Sigorta Evleri son durak olarak belirlenmiştir.
İlçemiz Şehiriçi dolmuşlarıyla ilgili olarak, Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlanan kroki ile gösterilen ve okunan ek güzergah okunduğu ve ekli krokide gösterildiği hali ile oya sunuldu. Sunum mevcudun oy birliği ile kabul edildi.