15 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilmeye çalışılan darbe kalkışmasına karşı, tüm yurtta ve Nevşehir'de olduğu gibi Avanos ilçesinde de halkımızın Demokrasi Nöbeti aralıksız devam ediyor.

Nevşehir'de Demokrasi Şenliği ve nöbetinin bugünkü ev sahibi Avanos oldu.

Çok sayıda Vatandaşların yüksek katılımlarıyla destek verdiği Milli İrade ve Deomrasi Nöbeti  akşam 20.30'da Avanos Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi.

Düzenlenen Demokrasi ve milli iradeye saygı buluşmasına Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli , Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer
, Chp Gençlik Kolları Belediye Başkanı İsmet İnce, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve çok sayıda Avanoslu vatandaşalar katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider burada yaptığı açıklamasında; "Avanos harika bir coşkuyla REİS'e-vatanımıza sahip çıkıyor.Minarelerin şahitliğinde "Ezan susmaz bayrak inmez" dedik. Kaymakamımız, İlçe Başkan'ı ve yönetimimiz, Çalış, Kalaba, Özkonak belediye Başkan'larımız, il genel meclisi üyelerimiz harika bir iş çıkarmışlar. Katılımları için belediye Başkanlarına ve her partiden Avanos'lu kardeşime teşekkür "ediyorum.


Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir grup yasa dışı FETÖ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi hainlerin, 15 Temmuz Cuma 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı , meydanlardaki demokrasi nöbeti Nevşehir'in Avanos ilçesinde Demokrasi Şölenine dönüştü. Avanos Cumhuriyet Meydanı Demokrasi sevdalılarıyla doldu. Hep bir ağızdan  Tek Bayrak Tek Vatan Tek Millet ve Tek Devlet nidalarıyla Nevşehir'in Avanos İlçesi Darbecilere Geçit Vermeyecek...









 

 

İsmet Demir