Avanos'ta pazar yerinde bulunan pasajdaki işyeri girişindeki kepenk üstüne Kumru yuva yaptı. 

Avanos Ünal kırtasiye esnafı İrfan Ünal, www.fibhaber.com İnternet gazetemiz FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında; 

Bayramdan önce işyerimizin önü çör çöp oluyordu, öyleki her sabah dükkanı açtığımızda yan komşumuzun kepenginin üzerinden otlar düşüyordu buna bir anlam veremedik ve ilk bakışta kuşuda fark etmedik. Sonrasında, bu otları merak ettik ve kontrol ettik. Baktık ki komşumun dükkanın girişindeki kepenk üstüne kumru gelip yuva yapıyor. İlk etapta çok şaşırdık tabii.

Kuş yuvası bozulmasın diye 1 haftadır kepenk kapatmıyor

Akşam dükkanı kapattığımızda, kepengi indirdiğimizde yuvaları bozuluyordu. Bende hemen komşumu uyardım sakın kepengi kapatma diye... En son bu 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde iş yerimize geldiğimizde kumru kuşunun kuluçkaya yattığını gördüm.

Şimdi kumru gün boyu devamlı kuluçkaya yattığını fark ettim. Gün içinde sadece 10-15 dakika içinde galiba su içmeye gidiyor. Onun dışında devamlı burada duruyor. Sabahtan akşama kadar burada olduğumuzdan dolayı takip ediyoruz. Aslında işyeri girişi çok gürültülü fakat kuluçkada olduğu için hiç ayrılmıyor. Yuvasını yapmak için çöp taşımadan önce bizi görünce hemen uçuyordu şimdi artık o da bize alıştı. Korona virüs sebebiyle doğanın düzeninin değiştiğini düşünüyorum, zira ben burada 21 senedir esnafım ilk kez böyle birşeyle karşılaştım.