25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde Avanos’un içinden geçen Kızılırmak üzerindeki Tarihi Asma Köprü turuncu renk ile aydınlatılıp turuncu renkte balonlarla süslenip farkındalık yaratıldı.

FARKINDALIĞI ARTTIRMAK AMAÇ

Avanos Belediyesi, tarihi sallanan asma köprüyü dünyada kadına şiddetle mücadele rengi olarak sembolleşmiş turuncu renk ile ışıklandırdı. Yapılan bu etkinlik, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amaçlandı.

SEMBOLLEŞMİŞ TURUNCU RENK

17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak belirlenmiştir. Alınan karar neticesinde de her yıl 25 Kasım tarihinde tüm dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Avanos Belediyesi, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi amacıyla, 15-30 Kasım tarihleri arasında Avanos’un içinden geçen Kızılırmak üzerindeki Tarihi Asma Köprü turuncu renk ile aydınlatılıp turuncu renkte balonlarla süslenip farkındalık oluşturuldu.